Evenementen

Uithuizermeeden kenmerkt zich door een zeer actieve stichting Dorpsbelangen en diverse verenigingen. Het hele jaar door worden verschillende evenementen georganiseerd.

Eemsmondweek

Ooit begonnen als de winkelweek van de winkeliers voor de winkels, is de Eemsmondweek uitgegroeid tot een driejaarlijkse feestweek die wordt georganiseerd dóór en vóór de bevolking. Een week lang festiviteiten in het dorp, met als terugkerende onderdelen o.a. de Meijsternacht, de Eemsmondloop en als vaste afsluiter de Taptoe.

SPU

De Stichting Paardensport Uithuizermeeden is de organisator van de ringsteekwedstrijden, jaarlijks een voorjaarsrit en in het najaar de snertrit. In januari 2010 werd voor het eerst sinds jaren de eerste
arrenslede wedstrijden in de provincie Groningen uitgeschreven. Het terrein rond Landgoed Rensuma vormde een prachtig decor.

Stichting OTTO

Oudjes Treffen Tijdloze Oudjes
Jaarlijks wordt er een toertocht voor oldtimers georganiseerd waarbij oudere inwoners plaats mogen nemen in de diverse oldtimers en een rondrit krijgen aangeboden. Daarnaast is er een treffen met diverse demonstraties waaronder een behendigheidsparcours en ringsteken.

Beach Event

De Stichting Beach Event organiseert als sinds 2008 het jaarlijks terug-kerende tweedaagse standsport/dance evenement in Uithuizermeeden, waarbij het Johan van Veenplein tot een strand wordt getransformeerd en er activiteiten door en voor alle groepen jeugd en jongeren worden georganiseerd.