Dwarsweg 2

Aan de noordoostkant van Uithuizermeeden, richting de Eemshaven bevindt zich deze boerderij. Al in 1833 werd een losstaande schuur gebouwd op deze plaats waar vervolgens in 1925 een schuur met woonhuis bij werden gebouwd in een prachtige bouwstijl, dit is te zien aan de verschillende kleuren bouwstenen waarmee de boerderij is gebouwd en de indeling van het voorhuis.

Kolhorn 2

Kwelderlust, Dwarsweg 34

Deze boerderij is van het Oldambster type. Bij dit type boerderij liggen alle onderdelen onder één dak, direct in elkaars verlengde. Kenmerkend is de doorlopende nokhoogte van huis en schuur. Boven het woonhuis is de graanzolder die vanuit de schuur te bereiken is. Deze boerderij is gebouwd in 1864.

vdMolen 8

Op de Heegwal, Langelandsterweg 26

In en om Uithuizermeeden zijn door de jaren heen veel boerderijen gebouwd door plaatselijke aannemers. Hierdoor is er een grote variëteit aan bouwstijlen in de omgeving te zien. Deze boerderij is een voorbeeld van hoe er gebouwd werd ‘met franje’. De details kunt u zien aan de voorgevel waar sierlijke lijnen en vormen beeldbepalend zijn.

Heegswal 3