Vakantieweek impressie (update)

Vrijdagmorgen (update):  

Vandaag staan alweer de laatste activiteiten op het programma voor dit jaar, maar voordat het zover is, staan wij even stil bij de afgelopen twee dagen.

De Vakantieweek is er voor iedere leeftijd en dit werd met name op de woensdag duidelijk. De dag werd gestart met de baby- en peuterochtend. De Wijngaard was ingericht als het land van Nijntje. Er werd gekleurd, in de ballenbak gespeeld en er was een leuke Nijntje fotohoek!

Van de jongsten gingen we door naar de oudsten, namelijk de jeugd van vroeger. Zij maakten een uitstapje naar Museum Borg Verhildersum. Er werd een rondleiding gegeven door de Borg Verhildersum, waarbij een inkijkje werd gegeven in het leven van de adel in de 19e eeuw. Naast de borg kon het landgoed, gevuld met o.a. het arbeidershuisje, de beeldentuin en de museumboerderij, worden bezocht.

In de avond deden vriendengroepen, buren en familieleden mee aan de Meijstertocht. Er werd gewandeld door het dorp waarbij spellen werden gespeeld, zoals latlopen en het pingpongbekerspel. Ieder spel, goed of slecht uitgevoerd, leverde een voorwerp op dat weleens van pas zou kunnen komen bij het eindspel. De teams moesten hiervoor zo snel mogelijk een ijsblok ontdooien. Team Chaos slaagde hier als eerste in en mag zichzelf de winnaar van de Meijstertocht noemen!  

Donderdagochtend kwamen de kleuters picknicken, maar voor het zover was, gingen zij eerst op wereldreis. Ze maakten fruitspiesjes in Brazilië, gingen knutselen in het knutselparadijs en er werden wafels versierd in België.

’s Middags was het tijd voor de themamiddag over tv programma’s. De kinderen werden vermaakt met spellen gebaseerd op programma’s zoals Jachtseizoen, Checkpoint en Wie is de Mol?

Doordat er af en toe een regenbui viel, vond de Hagenpreek ’s avonds in de Mariakerk plaats. Er werd stilgestaan bij het thema ‘Vijf talen van de liefde’. Middels een sketch werd het thema duidelijk gemaakt. Een broer en een zus, die samen op een camping verbleven, begrepen elkaar maar niet. Of eigenlijk: ze begrepen elkaars taal van de liefde niet. Op komische wijze werd duidelijk welke ‘taal’ ze van elkaar niet begrepen en hoe ze daar samen achter kwamen. Met een talenquiz werd de talenkennis van de mensen getest. Natuurlijk mocht een lekker kopje soep met stokbrood ook niet ontbreken. Het was een sfeervolle en gezellige avond!

FB IMG 1693566082965