Sinterklaas komt met de boot naar Uithuizermeeden

Sinterklaas heeft laten weten dat hij met de boot op zaterdag 18 november aankomt in de haven van Uithuizermeeden. Dat is pas bijzonder nieuws, met de boot naar Meij! De haven ligt naast de boerderij 'Lamkumaheerd' aan de Berend Haikesweg 2. In de afgelopen weken waren er al voorbereidende werkzaamheden zichtbaar. Zo heeft de gemeente noodzakelijk groenonderhoud gedaan en kwam het Waterschap in actie om ook een gedeelte van het Meedstermoar schoon te maken. Binnenkort wordt er een ponton aangelegd zodat Sinterklaas ook veilig aan land kan komen.

Tegen 14.00 uur wordt Sinterklaas verwacht en zal dan muzikaal onthaald worden door een (dweil) orkest (van plaatselijke muziekverenigingen). Burgemeester Henk Jan Bolding van de gemeente Het Hogeland zal de Sinterklaas en zijn pieten dan ook verwelkomen. Hij zou het leuk vinden als bij het de aankomst vele kinderen en hun ouders op hem staan te wachten. In het dorp mogen de vlaggen uit om de Goedheiligman welkom te heten. 

Op de scholen zijn kleurplaten uitgereikt. Tijdens het ontvangst neemt Sinterklaas of zijn Pieten deze graag in ontvangst. (hieronder ook te downloaden)

Na het ontvangst vertrekt Sinterklaas voor een optocht door het dorp. De route gaat via de Havenweg, Oranjeplein, Kaapweg, Meidoornweg, Prinses Christinastraat, Willem de Mérodelaan, Hoofdstraat, Lange Drift, De Vennen, De Bommel, Lijnbaan, Vlasakker, Johan van Veenplein, Oudedijksterweg. Noorderstraat, Stationsstraat, Hoofdstraat naar de Burchtstraat alwaar in Rehoboth weer diverse activiteiten op het programma staan.

Organisatie: Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden, team evenementen. 

 

 

Downloads

20221119 141929 v2
Foto: intocht 2022.