In 2024 weer Meijster PKN Rommelmarkt

In 2024 zal er weer een rommelmarkt in Uithuizermeeden worden georganiseerd. Dat berichte het bestuur van de Meijster PKN Rommelmarkt de afgelopen week middels een persbericht.

De rommelmarkt wordt georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente Uithuizermeeden en is al meer dan 40 jaar een begrip in noord Groningen. De vele duizenden bezoekers komen van 'heinde en ver' naar het dorp om de grotendeels overdekte rommelmarkt te bezoeken. 

In 2022 werd het bestuur geconfronteerd met veranderingen in het afvalbeleid van de gemeente Het Hogeland. Dat betekende véél hogere kosten voor het afvoer en verwerking van de overgebleven spullen. Ook het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen en veiligheidseisen was een stuk ingewikkelder geworden. Intern heeft men zicht dan ook afgevraagd of het mogelijk is om in de toekomst een dergelijke organisatie van de Rommelmarkt nog mogelijk is. "In de afgelopen jaar hebben wij op verschillende manieren contact gezocht met de gemeente en de politiek. Helaas heeft het voor ons niet het gewenste resultaat opgeleverd", aldus het bestuur. "Wij draaien zelf op voor de kosten van de afvalverwerking". Verder bericht men dat veel van de overgebleven spullen gesorteerd worden: oud papier gaat naar de Oud Papier Actie (Mexs*2000 / Het Anker / Rehoboth), metalen en elektronica wordt apart afgevoerd, kleding gaat naar de Kringloopwinkel, glas naar de glasbak.

"We willen in 2024 de Meijster PKN Rommelmarkt een kans geven in een vernieuwde opzet. Ons doel is minder restafval en lage afvalkosten. Hierover zullen we u later meer vertellen. In de tussentijd werken wij verder aan de organisatie van volgend jaar. En hopen dat er weer voldoende vrijwilligers zijn, waarop wij kunnen rekenen"

De opbrengst van de rommelmarkt gaat voor een gedeelte naar de Protestantse Gemeente Uithuizermeeden en naar een lokaal doel. 

 

30062018 VV bewerkt
Foto rommelmarkt in 2018 (archief redactie)