Eemsmondweek 2019

Trots mogen we u het programma presenteren van de Eemsmondweek 2019 in Uithuizermeeden. De Eemsmondweek is al decennia een begrip op Meij en kent vele vaste programmaonderdelen.

Maar het is de kunst om te vernieuwen zonder de kernwaarden te verliezen. Daarin zijn wij geslaagd. Wat maakt deze editie van de Eemsmondweek bijzonder? Dat is natuurlijk de samenwerking met de omliggende dorpen Roodeschool, Oosteinde en Oosternieland, want niet alleen de straten van Uithuizermeeden worden versierd maar ook in deze dorpen zullen de straten feestelijk versierd en verlicht worden. Ditmaal doen ook de omliggende boerderijen mee. Vele eigenaren van deze boerderijen hebben een verhaal over de historie van hun boerderij op schrift gesteld. Deze verhalen zijn gebundeld in een boekje uitgegeven zodat u tijdens de boerderijenroute de historie of leuke anekdotes van de boerderijen erop na kunt slaan. Al met al genoeg redenen om met de auto, fiets, e-bike, pedelec, brommer, scooter, solex, paardentram of benenwagen de omgeving te gaan verkennen. Dichterbij staat natuurlijk weer de grote tent op het Johan van Veenplein waar van vrijdag tot en met woensdag activiteiten plaatsvinden voor jong en oud.

Omnibus
Traditiegetrouw zal de Meister omnibus tijdens de Eemsmondweek haar rondjes weer gaan draaien. De omnibus, getrokken door 2 Groninger paarden van paardencentrum op de Heegswal, zal op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om 18.30 uur, 19.30 uur en om 20.30 uur vertrekken vanaf het Johan van Veenplein. Voor een kleine bijdrage kunt u een ritje maken met de omnibus.