"Verkeerde hulp op de eerste hulp"

Toneelvereniging MOP (Meijster Op Planken) hield zaterdagavond 10 februari de 2de opvoering van de groninger klucht "Verkeerde hulp op de eerste hulp" voor een volle zaal in Rehoboth. Het stuk speelde zich af in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuis 'op Meij'. Dokter Hogebaum (Harrie Bos) is een oude dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Hij gaat er mee stoppen, maar moet eerst nog even zijn opvolger inwerken. Dan komt Joop (Jan Weening) van het uitzendbureau langs voor schoonmaakwerkzaamheden, hij doet zijn uiterste best. Met zijn 7 jaar landbouwschool wordt hij aangezien als 'de nieuwe dokter', wat tot bizarre situaties leidde. De directeur (Erik Wagenaar) probeert alles in goede banen te leiden, denkt in eerste instantie aan zijn eigen inkomen en wat minder aan het personeel.

De echte nieuwe dokter (Johan Werkman) komt op een wel heel bijzondere manier binnen en wat voor bezoekers komen er verder allemaal wel niet langs in het ziekenhuis? Zo komt Nella (Annafloor Tiggelaar) vaak langs met een waslijst aan kwaaltjes en waarvoor komt Rebecca (Marieke Bosscher) eigelijk naar het ziekenhuis? Geeltjes (Rowanda Swart) maakte het wel heel bont. Ook Roel (Aram Wiltjer) komt langs met een zere duim, maar dat was niet de enige reden waarvoor hij komt!

Gelukkig beschikt het ziekenhuis over een kordate hoofd van de verpleging Joke (Trea Westerloo) en verpleegkundige Annie (Jeanine Wolters), maar konden die het ziekenhuis dan redden?

Op stuk wordt in de omgeving nog opgevoerd op:

  • 15 maart: dorpshuis 'De Fakkel' in Uithuizen, 20.00 uur
  • 16 maart: dorpshuis 'Ons Huis' Oosteinde, 20.00 uur
  • 23 maart: dorpshuis 'Nieuw Calvaria' Roodeschool, aanvang 20.00 uur 

 

Verkeerde hulp op de eerste hulp 3
Hilarische taferelen in de wachtruimte van het Meijster Ziekenhuis.