Uitverkochte zaal bij 'MEIJSTERS OP PLANKEN'

Na 2 jaar afwezigheid konden de acteurs van Meijsters op Planken (MOP) eindelijk weer eens van zich laten horen. Op zaterdagavond 4 en 11 februari werd in zaal Rehoboth het prachtige stuk 'Mie Tarzan Joe Jantje" gespeelt. Deze doldwaze klucht werd in het Groningse dialect gespeeld en nam de aanwezigen mee naar 'een boerderij op Meij'. 

'Mie Tarzan Joe Jantje' (een stuk in drie bedrieven).

Boer Lubbert Jalving, niet gek op werken en liefhebber van een borreltje, zit graag in het café. Zeker nu sinds kort Marina achter de tap staat. Hij hoopt met haar aan te pappen door een toneelstuk in het dialect op te voeren: Tarzan op het plein. Hij speelt natuurlijk de rol van Tarzan en Marina wordt Jane, ofwel Jantje. Bertha, zijn vrouw, niet op haar mondje gevallen, komt achter de plannen en gaat in gaat in de aanval. Zij krijgt hulp van haar inwonende schoonzuster Hilde, een oude vrijster.

Lubbert heeft een hekel aan zijn schoonzuster en probeert met zijn vriend Job Hilde aan de man te brengen. Dochter Grietje moet niks van slappelingen hebben, maar Henkie, een moederskindje, blijkt een uitzondering te zijn. Aberdina, de huishoudster van de Pastoor, houdt alles en iedereen in de gaten. Dat daarbij dingen verkeerd kunnen gaan, ondervond de oud ijzerboer Sietze.

"Mie Tarzan Joe Jantje" is geschreven door Erick Koch. Vertaald en bewerkt door Ben ten Velde.

Meijsters Op Planken zal het stuk binnenkort nog eens opvoeren in Oosteinde en Uithuizen. Ook zal De Mieden nog worden bezocht.

 

 

 

   

20230211 202033