Toekomstvisie Uithuizermeeden 2035

Zoals veel van onze inwoners weten staan er grote veranderingen aan te komen in de Oostpolder. Die ontwikkelingen zorgen ervoor dat ook het direct aangrenzende gebied, waar mensen wonen, meer in beeld komen bij de beleidsmakers. Zij willen dat deze inwoners van deze ontwikkelingen gaan mee profiteren omdat er immers ook nadelen aan verbonden zijn. Hiervoor heeft de gemeente  een programma gemaakt met de naam Eemshaven +
Binnen dit programma is de meest actuele ontwikkeling dat er in boven geschetst kader er in het voorjaar van 2024 geld beschikbaar komt. Zoals onlangs al in de Ommelander Courant stond vermeld betreft dit voor onze gemeente de dorpen Oudeschip, Roodeschool, Oosteinde, Uithuizermeeden en enkele kleinere kernen. De gemeente, die hierin een voortrekkersrol heeft, trekt hierin samen op met de diverse Dorpsbelangen omdat dit ook de nadrukkelijke wens is van de subsidiegever. Deze zijn op verschillende manieren met dit verzoek omgegaan omdat de situatie in elk dorp ook weer anders is.

Voor Uithuizermeeden bestaat al een plan dat door de inwoners van het dorp is opgesteld, het huidige "Visieplan Uithuizermeeden 2015-2025." In de Nieuwsbrief van december 2022 is aandacht besteed aan een aantal van deze plannen zoals aandacht voor een bedrijventerrein en de mogelijkheid om in Uithuizermeeden een huis te kunnen bouwen (dus hier te blijven wonen). In het visieplan staan uiteraard nog meer projecten waarvan inmiddels ook al een aantal gerealiseerd zijn. Ook is er een zekere actualisatie geweest met nieuwe onderwerpen.


Een speciale projectgroep bestaande uit leden vanuit het team Dorpsbelangen, afdeling projecten 'Leefbaar Meij' , heeft in de afgelopen periode het rapport geactualiseerd en onlangs overhandigd aan de gemeente.
De gemeente zal vervolgens met dit rapport aan de slag gaan. Zij heeft daarvoor de hulp ingeroepen van een adviesbureau die ook ten dienste staat aan de verschillende dorpen om te kijken wat mogelijk is en wat niet. Begin volgend jaar zal er meer duidelijkheid komen omdat er tijdsdruk staat op de hele procedure en omdat het hier om een Europese subsidies gaat. Tegen die tijd hopen wij u ook zo snel mogelijk te kunnen informeren voor wat er voor ons dorp mogelijk is.

Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden, afdeling Projecten 'Leefbaar Meij'

Logo gebiedsomgeving Wind op Zee