Kaap tot Kaap Marathonloop Eemsmondrunners een groot succes.

Na maanden van voorbereiding was het dan zover. Op de allerlaatste dag van april was het dan de dag van de door de Eemsmondrunners georganiseerde sponsorloop. Het doel van deze dag was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het MS-fonds. Deze dag stond in het teken van de slogan: “Omdat lopen niet van zelfsprekend is.” 

De loop die de naam had van “Kaap tot kaap” begon zaterdagochtend 30 april bij de Noordkaap. Hier stonden om kwart voor 10 ’s ochtends ruim 16 hardlopers klaar om te starten. Na een kort openingswoord werd om 10:00 uur het startschot gegeven door middel van een luid signaal op een toeter.

Drie deelnemers (twee waren dit van plan en één vond het zo gezellig dat hij de rest ook maar heeft gelopen) zouden deze dag de voltallige marathon lopen. De rest van de deelnemers zouden de marathon in verschillende etappes lopen. Bij de verschillende tussenstops kwamen er lopers bij of gingen er lopers af. Er werden een aantal tussenstops gemaakt waarbij publiek de lopers kwamen aanmoedigen. Onderweg werden ook nog de nodige euro’s ingezameld door middel van de collectebus die tijdens de marathon aanwezig was.

Niet alle leden van de Eemsmondrunners namen deel aan het hardlooponderdeel. Om 13:00 uur ging namelijk een groep wandelaars bij de Noordkaap van start. Zo konden zij samen met de groep hardlopers tegelijk in Uithuizermeeden aankomen.

Tijdens de laatste etappe was de groep gegroeid tot ruim 30 hardlopers  die gezamenlijk het laatste stuk van Roodeschool naar Uithuizermeeden zouden gaan afleggen. Hier stonden ook de wandelaars klaar om samen richting het eindpunt te gaan.

Het eindpunt van de marathon bij Steenhuis beton aan de Kaapweg in Uithuizermeeden was helemaal ingericht als finishlocatie met ballonnenboog, Hier stond burgemeester Bolding de deelnemers op te wachten. Na een korte, zeer indrukwekkende, toespraak over het belang van de actie mocht hij de voorlopige opbrengt van ruim 7100 euro (inmiddels staat de teller op bijna 7400 euro en loopt nog op) bekend maken. De cheque werd overhandigd aan Eemsmondrunner Marinda Peters.  Het doel van deze dag was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het MS-fonds. Dit gaan Stijn Nooteboom en Myrna Molema ook doen in hun Kaap tot Kaap fietstocht die op 30 mei gaat starten vanaf de Noordkaap in Noorwegen. Beiden liepen afgelopen zaterdag ook een aantal etappes mee. Burgemeester Bolding wenste hen in zijn toespraak veel succes.

De gehele dag werden de lopers onderweg begeleid door een tweetal volgauto’s met EHBO en de nodige flesjes water en fruit.

Aan het einde van deze mooie maar ook emotionele dag kon een ieder zeggen dat het super is gelukt! Een erg geslaagde dag met een fantastische opbrengst. Bij deze de complimenten en een woord van dank aan het organisatiecomité van de Eemsmondrunners en aan de sponsoren (Coop Uithuizermeeden, Lijnco en Steenhuis Beton) die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

c46b2b24 e321 497f 8497 682185c571dd