Waddenmolen overgenomen door Dossche Mills

De Oost-Vlaamse familiale maalderijgroep Dossche Mills geeft onlangs meelfabriek Waddenmolen overgenomen.

Dossche Mills, in handen van de gelijknamige familie, is een van de grootste maalderijen van Europa. De fabrikant van bloem en meel als bakkerijgrondstoffen verwerkt jaarlijks ruim 1 miljoen ton tarwe en telt meer dan 350 medewerkers. De omzet beliep vorig jaar ruim 350 miljoen euro. Dossche Mills werd onder meer zo groot door enkele overnames. Met Waddenmolen in Nederland komt daar nog één bij.

Waddenmolen, bij ons historisch bekend als Moorlach's meelfabriek, later overgenomen door onder meer Ranks Meel die ook vestigingen had in Ameide en Beneden Leeuwen. Nadat in de periode van 2012-2014 deze vestigingen werden gesloten dreigde ook de vestiging van Uithuizermeeden door de Ranks Meel directie in Duitsland gesloten te worden. Wim Moorlach (toen 77 jaar) zag de gebeurtenissen met lede ogen aan en besloot de fabriek, waarvan de klanten al een brief hadden gekregen dat de productie in Uithuizermeeden zou stoppen, dan maar zelf te kopen. 'De maalstoelen dreunen weer in Uithuizermeeden' berichte het vakblad 'Bakkers in bedrijf' in de december 2015. Frank Vogelzang werd aangesteld als zaakvoerder van het bedrijf dat direct volop groeide. Uiteindelijk bleek de fabriek tegen de grenzen van z'n productiecapaciteit aan te zitten zodat groei alleen maar mogelijk was door een overname.

Frank Vogelzang: "Het was een groot avontuur toen ik in 2014 met de Waddenmolen begon. We hebben als bedrijf sinds die tijd een onstuimige groei doorgemaakt. De afgelopen twee jaren liepen we echter tegen de grenzen van onze productiecapaciteit aan. Ik zie deze overname als een nieuwe avontuurlijke stap die ons in staat stelt om krachtig verder te groeien op onze Nederlandse thuismarkt. Voor onze klanten, onze medewerkers en mij persoonlijk zie ik dit als een grote stap vooruit".

Kristof Dossche, CEO Dossche Mills: “Met de overname van Waddenmolen willen we de groeiambities van haar klanten mee ondersteunen.”

Frank Vogelzang blijft in Uithuizermeeden en zal het bedrijf verder leiden. 

bronnen:

Dossche Mills neemt het Nederlandse Waddenmolen over | Dossche Mills

'Bakkers in bedrijf, december 2015'.

 

 

 

Waddenmolen