Volleybaltoernooi om COOP Verstraete Bokaal wederom geweldig succes

Vorige week werd de zesde editie om de COOP Verstraete Bokaal gespeeld in de Scherphornhal te Uithuizermeeden.  De organisatoren Han Tiekstra, Carola Folkersma, Jan Zuidema en Erik Zuidema kijken zeer tevreden terug op een geslaagd toernooi.

In 2015 begon de organisatie voor Stichting Sportieve Recreatie Uithuizermeeden en Roodeschool het toernooi te organiseren. In dat jaar deden 13 teams mee aan de eerste editie en het toernooi trekt nu jaarlijks ruim 20 teams. Dit jaar deden er 24 teams mee. Voor het eerst werd er gespeeld in drie poules. De A-poule, B-poule en C-poule.

Op dinsdag 24 maart en woensdag  maart werden  de eerste voorrondes gespeeld. Deze avonden waren zeer spannend en er werd zeer sportief gespeeld. Afgelopen zaterdagavond werden de poules uitgespeeld, waarna er om 21.00 uur werd begonnen met de knock-out wedstrijden.  Alle 24 teams kwamen afgelopen zaterdag in actie en het was dan ook erg gezellig en druk in de sporthal. Bert en Coby (de beheerders van de scherphornhal) hadden een drukke avond in de sfeervolle kantine. Op het veld werd er fanatiek verder gespeeld.

De kwartfinales waren erg spannend. Uiteindelijk gingen in de prestatiepoule Beach-Event, Mengelmoes, Carboontjes en Het Andere Team door naar halve finales. In de recreatiepoule B waren de tickets voor De Lamme Handjes, Sportcentrum de Oude Fabriek, De Noordelingen en de Gebroeders Boer. In Poule C speelden Taxi bestellen, UVO bellen, Kantoor Vreugdenhil, Bedenk wat moois en Hairstyle by Minka de halve finales. Na zes spannende wedstrijden waren de finalisten van 2020 bekend. In Poule C ging de finale tussen Taxi bestellen, UVO bellen en Kantoor Vreugdenhil. In poule B tussen de Lamme Handjes en De Gebroeders Boer. In de finale in prestatiepoule werd gespeeld door Mengelmoes en de Carboontjes.

Na de troostfinales werd de zaal omgebouwd, zodat de finales op een mooi centercourt konden  worden afgewerkt. Het was eerst de beurt aan de recreanten. Met veel publiek op de tribunes begonnen Taxi bestellen, UVO bellen en Kantoor Vreugdenhil aan hun finale. De finale werd gespeeld om één gewonnen set van 25 punten. De wedstrijd was mooi in evenwicht . Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk won Taxi bestellen, UVO bellen de wedstrijd met 25-22.

Na de finale in Poule C was het tijd voor de finale in Poule B. Bij De Lamme Handjes stond het in de finale net wat beter. Je zag dat er meer ervaren spelers in het veld stonden. De Gebroeders Boer konden tot halverwege de wedstrijd nog meekomen, maar daarna liep het team van De Lamme Handjes steeds een beetje verder uit. Uiteindelijk mochten zij zich rond 22.30 uur de winnaar van Poule B noemen. De wedstrijd werd gewonnen met 25-16.

De  finale in de prestatiepoule begon om 22.40 uur. Mengelmoes en de Carboontjes waren de twee teams die mochten bepalen wie MSV zou opvolgen. Mengelmoes had de finale bereikt door alle poulewedstrijden te winnen. Mengelmoes liep beetje bij beetje weg bij de Carboontjes. De Carboontjs deed er alles aan om terug te komen, maar dit lukte niet. Mengelmoes won met 25-19. De tweede titel voor Mengelmoes na de winst in de eerste editie in 2015.

Prijsuitreiking

Voordat men begon met de prijsuitreiking werden er eerst bloemen overhandigd. COOP Verstraete (de sponsor van het toernooi) mocht de spits afbijten. De trouwe hoofdsponsor kreeg een mooi boeket bloemen gesponsord door Meijstyle Uithuizermeeden. Bert en Coby en de EHBO kregen vervolgens ook een prachtig boeket. Daarna dus de prijzen voor de teams. Hierna werd de avond feestelijk afgesloten in de kantine.

Het toernooi wordt volgend jaar i.v.m. de voorjaarsvakantie gespeeld op dinsdag 2 maart, woensdag 3 maart en zaterdag 6 maart.  Noteer deze data alvast in de agenda!