Veul hail en zegen in 't neije jaor!

Beste Meijsters,

Het jaar 2020 loopt ten einde. Nog enkele dagen te gaan en dit memorabele jaar is alweer voorbij. Het was een heel bijzonder jaar. Wie had vorig jaar kunnen bedenken dat Nederland in een lockdown zou gaan? Sterker nog; velen hadden nog nooit van een lockdown gehoord! En ik had niet kunnen bedenken dat een mondkapje tot mijn standaard uitrusting zou gaan behoren. Nu werk ik in het grootste ziekenhuis van het noorden en ben ik vanuit mijn werk wel gewend om regelmatig mondkapjes (en OK-kleding) te dragen. Maar een mondkapje op bij Gerrit Verstraete? Vorig jaar had ik er nog hard om gelachen maar nu is het allemaal waarheid geworden. We kijken terug op een vreemd en stil jaar. Geen leuke evenementen gehad, veel ouderen die noodgedwongen aan huis gekluisterd zaten en eenzame dagen doorbrachten en natuurlijk het verdriet bij diegenen die hun geliefden door Corona zijn verloren. En we zijn er nog niet. De tweede golf viert hoogtij en we moeten noodgedwongen ons leven zoveel mogelijk in en rondom het huis doorbrengen. En het liefste met zo min mogelijk mensen tezamen. Dat gaat tegen het principe van kerst in. Want juist met kerst zoeken we elkaar op om gezamenlijk de feestdagen te beleven. Het is even niet anders. We hopen dat volgend jaar het jaar van herstel gaat worden. Dat het vaccin tegen Covid-19 maakt dat we weer kunnen gaan leven zoals we gewend waren. De berichten zijn positief. Ik kijk er naar uit!

Waar ik ook naar uitkijk zijn de avondwandelingen door Uithuizermeeden. Veel mensen hebben hun straten en huizen verlicht. Al bij het binnenrijden van Uithuizermeeden vallen de vele verlichte kerstbomen op. Met natuurlijk als hoogtepunt de grote verlichte kerstboom op het Johan van Veenplein. Ik raad iedereen aan om met de kerstdagen eens door ons dorp te wandelen. En te genieten van het vele licht dat Uithuizermeeden uitstraalt. Ik word er altijd weer vrolijk van.

Trouwens; er hebben een aantal mensen mij gebeld met de mededeling dat aan de kant van Arie Nienhuis de boom donker is. Dat komt omdat een lichtstreng het begeven heeft. Helaas kunnen we dit niet meer repareren. Maar dat pakken we volgend jaar op.

Door alle beperkingen is er op oudejaarsnacht ook geen vuurwerk op het Johan van Veenplein. Vuurwerk en samenkomst van mensen is door Mark Rutte en zijn raadgevers verboden. Daar dienen we ons dus aan te houden. Ik hoop dan ook dat iedereen begrijpt dat een fikkie op het plein echt onacceptabel is. Afgelopen jaren was er voor enkele duizenden euro’s (gemeenschapsgeld!!) schade aan de ondergrondse bekabeling omdat mensen het toch nodig vonden om spullen in de brand te steken. Wees verstandig en doe dat vooral niet. Laten we het ook met oud en nieuw gezellig houden op Meij!

Ik wens u allen, ondanks de beperkingen, mooie feestdagen toe. Zorg goed voor elkaar en probeer gezond te blijven! Ik hoop u in 2021 onder betere omstandigheden weer te ontmoeten. Veul hail en zegen in 't neije jaor!

Dick Hendriks

Remy 2020 12 24 00027926