Verslag Red een Kind on Ice

Op zondag 26 januari vertrokken we om 19.00 uur uit Leer, om op dinsdag een toertocht te maken voor kinderen in armoede. Dit alles moest gaan plaatsvinden in Oostenrijk op de Weissensee, bij gebrek aan natuurijs in Nederland.

Gebroeders Janssen, ondersteunt door Marten van der Brug. Hij is samen met ons goed voor de nodige fiets- en schaatstrainingsuren.

Maandagmorgen om 11.00 uur aangekomen in Oostenrijk. We hebben onze intrek genomen in ons appartement en ’s middags kunnen we het niet laten om alvast even van het natuurijs te proeven……….18 km achter elkaar geschaatst, fantastisch!

’s Avonds na de warme maaltijd op tijd naar bed, de wekker gaat af om 05.00 uur.

Na een stevig ontbijt zijn we rond 06.30 uur op het ijs. Het is donker en een paar graden boven nul, dat stemt ons iets onrustig…………..

Om 07.00 uur volgt het startschot en we gaan los. We hebben afgesproken om ieder zijn eigen rit te rijden. Langzaam wordt het licht, natter en warmer, plassen staan op het ijs. 

Rond de middag, na ongeveer 125 km wordt besloten om te zorgen dat we zonder blijvend letsel de dag moeten gaan volbrengen. Links en rechts worden mensen met letsel van het ijs gehaald of stoppen er zelf mee.

Na 187,5 kom ( 17.45 uur) zijn we net te laat om de laatste ronde in te mogen gaan. Marten heeft een keurige 150 km afgelegd.

Ondanks de vele valpartijen en buikschuivers door de plassen, stappen we tevreden van het ijs.

Ook dankzij jullie steun is er € 3.425,00 bij elkaar geschaatst.

Omgerekend zijn de kosten om een kind uit armoede te redden € 2.184,00 voor een programma wat 7 jaar duurt.  Namens hen danken we jullie voor alle steun!

Vriendelijke groet,

Marinus, Marten en Michiel.

Screenshot 2020 02 24 at 19.01.16