Twee nieuwe bedrijven vestigen zich in Uithuizermeeden

Van onze economie redactie:

In de voormalige winkel van de fam. Steenhuis hebben zich onlangs een 2-tal nieuwe bedrijven gevestigd. Businessplatform Eemshaven.info en Beat BV. Hierbij is een passende invulling gevonden voor het beeldbepalend pand aan de Hoofdstraat 119.

Beide bedrijven presenteren zich:

BEAT B.V. 

Een partner die als missie heeft de infrastructuur van arbeid te ontwikkelen en haar bijdrage in de economische, maatschappelijke en sociale ontwikkeling van de regio Noordoost Groningen verder te verstevigen.

BEAT B.V. is een onderdeel van Snel Uitzendbureau B.V., welke in 2014 is opgericht door Justin Wieringa.
De afgelopen jaren is Snel Uitzendbureau B.V., mede door een bedrijvige Eemshaven en de groeiende vraag naar personeel, hard gegroeid. 

De markt verandert snel. Op de arbeidsmarkt is veel krapte, de vraag naar kwalitatief goed geschoold personeel zal de komende jaren alleen maar verder toenemen.

Om deze schaarste op structurele wijze het hoofd te bieden, richten we ons met BEAT op het vervullen van regionale vacatures met arbeidsmigranten uit o.a. Polen, Roemenië en Portugal. Daarbij staan service en kwaliteit voorop. Wij ontzorgen zowel onze partners als kandidaten door alle papieren rompslomp, huisvesting en aanvullende opleidingen van a to z uit handen te nemen.

Om de nieuwe activiteiten in goede banen te leiden is Wildrik Bulthuis aangetrokken als vestigingsmanager. Met zijn jarenlange ervaring in de uitzendwereld en breed internationaal netwerk, helpt hij onze partners en kandidaten bij het vinden van de juiste match.  

Met ingang van 01-01-2023 heeft het Businessplatform Eemshaven.info het pand aan de hoofdstraat 119 in Uithuizermeeden betrokken. Het pand is de afgelopen maanden verbouwd naar een kantoorpand waar nu Eemshaven.info samen met BEAT BV kantoor houden.

EEMSHAVEN INFO

Eemshaven.info (www.eemshaven.info) is hét businessplatform voor de Eemsdelta. Dit meest noordelijk gelegen industriële gebied van ons land heeft zich de afgelopen jaren, mede door zijn beide zeehavens Delfzijl en de Eemshaven, ontwikkeld tot een economische “hotspot” van formaat. In deze bijenkorf van bedrijvigheid heeft Eemshaven.info zich een gedegen positie verworven als steunpilaar voor het MKB.

Doelstelling van ons commerciële businessplatform, dat rond de 230 leden telt, is de onderlinge business tussen bedrijven in de regio te versterken. Dit doen we door het organiseren van netwerkbijeenkomsten in een informele sfeer met inspirerende gasten, speeddaten, bedrijfsbezoeken, themabijeenkomsten en presentaties, borrels, en een maandelijkse nieuwsbrief. We spelen ook een actieve rol als het gaat om het bij elkaar brengen van bedrijven en het leggen van contacten met Duitse ondernemers.

Eemshaven.info werkt o.a. nauw samen met Groningen Seaports, gemeente ’t Hogeland en gemeente Eemsdelta.

Het delen van kennis en informatie met deze partijen verschaft duidelijkheid over de kansen en de mogelijkheden voor het MKB bij de verdere ontwikkeling van de regio. Tijdens de netwerkbijeenkomsten van Eemshaven.info worden de actuele economische ontwikkelingen in de regio voor het voetlicht gebracht tijdens een forum. Edwin Pasveer, van de regionale omroep RTV Noord, is onze vaste presentator en interviewer tijdens dit forum. De netwerkbijeenkomsten worden gehouden in de Evenementenhal in Delfzijl en gemiddeld door ruim honderd leden van het businessplatform bezocht.

Bent u ondernemer en geïnteresseerd in ons businessplatform neem dan vooral contact op met Gino Hubers via ginohubers@eemshaven.info of 06 156 949 74. Maar zomaar even langskomen voor een kennismaking en een kop koffie kan natuurlijk ook.

 ================

Herinchting van voormalige winkelpanden is onderdeel van de Centrumplannen Uithuizermeeden. Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden, groep 'Leefbaar Meij' werkt aan deze plannen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de vrijwilligers van deze groep. (zie menu 'dorpsbelangen') 

 

20230121 134107