Succesvolle deelname SDG aan Borkumfestival

Samen met dertien andere fanfares en brassbands heeft de fanfare van Soli Deo Gloria (SDG) met 81 punten een zeer succesvol optreden gehad tijdens het muziekfestival Borkum 2022.

Door Harold Groenewold

Jaarlijks organiseert de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD) het Borkumfestival. Dit festival wordt gehouden in en bij het Kulturinsel Borkum, het cultureel centrum van Borkum. Met het organiseren van het festival biedt MGD muziekverenigingen de mogelijkheid het seizoen op een mooie wijze af te sluiten. Een combinatie van festivaldeelname, een buitenoptreden en een leuke dag op het eiland Borkum.

De Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD) is de bond voor amateurmuziekverenigingen. Dit zijn muziekverenigingen die zich bezighouden met blaasmuziek en slagwerkmuziek in de ruimste zin van het woord. Het deskundige juryteam bestond dit jaar uit Durk Lautenbach en Jan Wijenberg.
De presentatie was in handen van Harma Hulzebos.

De fanfare SDG Uithuizermeeden floreert onder de bezielende leiding van Sander Snip en bestaat uit 21 vaste muzikanten. Na ’s morgens te hebben genoten van diverse optredens van andere deelnemers aan het festival, was begin van de middag de beurt aan SDG. Te beginnen in de grote zaal met het officiële werk, waarbij een jury een rapport schrijft en punten toebedeeld. SDG had hiervoor The Power of the Megatsunami van Carl Wittrock ingestudeerd, en probeerde de muziek zo goed mogelijk over te brengen aan de jury en de aanwezige toehoorders. Uit het rapport en de toegekende 81 punten, bleek later dat SDG hier uitstekend in was geslaagd.

Na de uitvoering van het officiële werk, vervolgde SDG het optreden buiten waar het publiek werd vermaakt met vele aantrekkelijke muzikale optredens van alle deelnemers. Degene die het publiek het beste wist te vermaken, werd winnaar van de publieksprijs.
Op een zonovergoten terras vol publiek probeerde SDG de luisteraars te vermaken met de swingende werken Mars van de 41e lichte brigade, Rock it! en Back in town. Hoewel de publieksprijs niet werd gewonnen, gaf het applaus toch duidelijk weer dat van de uitvoering werd genoten.

“SDG Uithuizermeeden kijkt met een zeer goed gevoel terug op het festival in Borkum”, aldus de voorzitter van SDG Danny Bogema,”we zijn er trots op dat we Uithuizermeeden op deze wijze hebben kunnen vertegenwoordigen en hebben genoten van een fantastische muzikale dag.”