Opening Eemsmondweek en pubquiz

Vrijdag 27 september was het dan eindelijk zover, de Eemsmondweek 2019 ging van start. Op het Johan van Veenplein werd in de grote tent, de week officieel geopend door wethouder Eltjo Dijkhuis.

In aanwezigheid van veel publiek werd er door de kinderen van de verschillende dorpen een puzzel in elkaar gezet van de kaart van de voormalige gemeente Uithuizermeeden. Daarna werd de nieuwe website uithuizermeeden.nl gelanceerd en was deze, na vele maanden werk, eindelijk zichtbaar op de grote schermen in de tent. De presentatie was in handen van Eemsmondweek voorzitter Dick Hendriks.

Pubquiz

Het eerste echte evenement van dit jaar was de Eemsmond-pubquiz. Deze werd gemaakt én gepresenteerd door Erik Baar. In grote getale waren deelnemers komen opdagen, dit resulteerde in een volle tent met maar liefst 50 deelnemende teams. Tijdens de quiz kwamen vele thema's aan de orde, zoals o.a. politiek, muziek, wetenschap en Uithuizermeeden.

Na 10 spannende rondes behaalde het team van de fractie CDA de overwinning en ging er vandoor met de hoofdprijs: een dagje weg naar Borkum, aangeboden door AG EMS. De tweede prijs was voor het team van de Eemsmond Runners, zij gaan een gezellig avondje eten bij Hotel Ekamper. De derde plek was voor het team Tiekstra, zij ontvingen een smakelijk scharrelvleespakket van de Waddenvarkens.

Download hier de uitslagen

IMG 0320