Mit old en nij feest op meij

Het feest van en voor alle meijsters! 

Het was feest op het Johan van Veenplein die voor even tot een evenemententerrein was omgetoverd. Compleet met gezellige discomuziek, een lasershow, een vuurwerkshow, natuurlijk enkele biertaps en een hamburgerverkooppunt van bekende meijster horeca ondernemers. Met midden op het plein een vuurcontainer die de gehele nacht gecontroleerd brandde onder toezicht van de organisatie.

Dorpsbelangen voorzitter Dick Hendriks toonde zich na afloop dan ook zeer tevreden over het verloop van de nacht. "Het was best een beetje spannend gezien de geschiedenis van de Oudejaarsnacht in Uithuizermeeden. Een relatief klein team heeft de afgelopen weken een enorme inzet gedaan om het feest doorgaan te laten vinden met medewerking van de gemeente Het Hogeland. Natuurlijk, het is ook onze eerste keer dat wij dit organiseren, verbeterpunten zijn er altijd wel en die nemen we zeker mee voor de volgende keer." Het plein was dan ook grotendeels afgezet en vuurwerk afsteken binnen het terrein was verboden. Hendriks, "We hebben veel positieve reacties gekregen vanuit het dorp van ouders die met hun kinderen op het plein van de shows konden genieten." Slechts een kleine groep jongeren met (te) zwaar vuurwerk zorgde korte tijd, buiten het evenemententerrein, voor wat overlast van de omwonenden. Politie, evenementbeveiligers en marechaussee hebben de jongeren hierop aangesproken. "Verzoeken om bouwafval, banden en zelfs vuurwerk in onze vuurcontainer te gooien hebben we resoluut afgewezen. We hadden voldoende schoon hout meegenomen om de gehele nacht een mooie vuur te laten branden. Helaas hoorden we later dat elders in het dorp het bouwafval alsnog op straat werd verbrand en de brandweer twee keer was geweest om dit te blussen". 

Tegen de klok van 4.00 uur was het feest ten einde. De aanwezige vrijwilligers van de EHBO post konden na afloop dan ook tevreden terug kijken. Men had nauwelijks iets te doen gehad. Een gedeelte van het plein werd direct al schoongemaakt en nadat de dranghekken waren verwijderd was het plein voor iedereen weer toegankelijk. Om 6.00 uur in de vroege morgen was het stil geworden op de plein en konden dan ook eindelijk de laatste (vrijwilligers) van Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden naar huis. 

Op het plein is dan ook geen schade aangericht.  Maandagmorgen heeft de gemeente het plein weer schoongemaakt zodat het dorp weer kan overgaan tot de 'orde van de dag'. Een toekomstige regenbui zal de laatste restjes snel doen verdwijnen.

Met dank aan de vrijwilligers van Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden, omwonenden, ondernemers, gemeente Het Hogeland en natuurlijk alle bezoekers voor het slagen van het Oud & Nieuwfeest op Meij.

20230101 004248