Huisartsenpraktijk in Uithuizermeeden tóch behouden

Recent kondigde de Stichting Praktijkbeheer aan dat de huisartsenpraktijk in Uithuizermeeden per 19 april zal sluiten. Huisarts Andreea Groze is nu van plan een nieuwe huisartsenpraktijk te openen aan de Vlasakker in Uithuizermeeden en er zo voor te zorgen dat er toch een huisartsenpraktijk in Uithuizermeeden blijft.

De Stichting Praktijkbeheer is sinds vorig jaar eigenaar van huisartsenpraktijk Uithuizermeeden. Zij dragen de praktijk per 19 april 2021 over aan dhr. en mw. Reimert, huisartsen in Uithuizen. Zij zullen de huisartsenzorg verlenen vanuit Huisartsencentrum Uithuizen en dus de praktijk in Uithuizermeeden sluiten. Het bericht heeft tot veel vragen geleid bij patiënten en ook bij Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden en Meij-Invest. “Veel mensen vinden het belangrijk dat er in Uithuizermeeden goede voorzieningen blijven, daar hoort een huisartsenpraktijk ook bij”, zo geeft Jasper Spijk van Meij-Invest aan.  

Ook huisarts Zwiers (Roodeschool), huisartsen Veen en Stegmann (Uithuizen) en Apotheek Eemsmond maakten zich zorgen over de nieuwe situatie. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen om een huisarts te vinden die een nieuwe huisartsenpraktijk aan de Vlasakker in Uithuizermeeden wil openen. Deze huisarts is gevonden in de persoon van Andreea Groze.

Huisarts Groze werkt nu al drie dagen per week in huisartsenpraktijk Uithuizermeeden, en kent dus het gebied. Zij is enthousiast om zich als vaste huisarts en praktijkhouder in het dorp te vestigen. Zij zal de bestaande samenwerking met de praktijken Zwiers en Veen/Stegmann voortzetten. De medicijnvoorziening via Apotheek Eemsmond zal blijven zoals men dat gewend was. Ook de vaste assistentes zijn enthousiast om bij Andreea Groze in Uithuizermeeden te blijven werken.

Er is in Nederland sprake van vrije artsenkeuze. Huisarts Groze benadrukt dan ook dat het iedereen vrij staat om te kiezen voor overschrijving naar dokter Reimert (in dat geval hoeft men niets te doen), of om zich in te schrijven bij dokter Zwiers, dokter Veen/Stegmann of een andere huisarts in de buurt. Groze: “Ik ben echter blij dat ik nu ook een alternatief kan bieden. Huisartsenzorg hoort dicht bij huis vind ik, en liefst door een vaste dokter. Die wil ik graag zijn in Uithuizermeeden.”

Inschrijven bij nieuwe praktijk

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de nieuwe praktijk open kan op 19 april. Hiervoor is het nodig te weten hoeveel patiënten zich willen inschrijven in de nieuwe praktijk aan de Vlasakker. Daarom is een speciale website geopend waarop mensen zich per direct kunnen aanmelden (www.meijsterhuisarts.nl). Ook kunnen formulieren met antwoordenveloppen worden opgehaald bij de praktijken Zwiers en Veen/Stegmann, bij de uitgiftepunten van Apotheek Eemsmond in Uithuizen en Uithuizermeeden, Coop supermarkt Uithuizermeeden en bij de Mieden.

portret sq 1blur
Meijster Huisarts - Andreea Groze