Enthousiaste en betrokken Meijsters gezocht!

Wij zijn op zoek naar jou! Ben jij een mensen mens, kun je goed luisteren en vind je het leuk om mensen met elkaar te verbinden? Of kun je goed organiseren, ben je niet digitaal verlegen en ontvang je mensen graag met een lach? Of vind je het leuk om iets voor een ander te doen, heb je groene vingers, gouden handen of iets wat hier op lijkt en help je graag? Lees dan gauw verder we zijn namelijk op zoek naar jou of naar degene aan wie je nu denkt.

Vorig jaar is het project Levensloopbestendig Uithuizermeeden gestart op initiatief van Noorderzorg. In december hebben verschillende partijen (denk aan welzijnsorganisaties, kerken, sportschool, huisarts en Dorpsbelangen) een intentieverklaring getekend om te zorgen dat Meij een aantrekkelijk dorp blijft voor alle leeftijdsgroepen. Het project kent 3 pijlers: wonen, gezonde leefstijl en samenwerking voor elkaar.

Vanuit deze laatste pijler zijn we bezig een Dorps Informatie Punt (DIP) op te zetten; een plek waar wij als inwoners van het dorp terecht kunnen met onze vragen op allerlei gebied. Van opvoedvragen tot praktische hulp en van vragen over zorg tot financiële hulp. Het is een plek voor het dorp door het dorp waarbij we geloven in de kracht van samen! De vraag van de een is het antwoord van de ander. We brengen dit graag bij elkaar door de vele handen in en voor het dorp met elkaar te verbinden. Het gaat dus ook over wederkerigheid, iedereen kan iets betekenen voor een ander, zoals een ander ook voor jou.

Het punt draait op vrijwilligers maar er is samenwerking met formele partijen zoals WMO, zorgorganisaties  en welzijnsorganisaties. Zij zien het belang van een DIP omdat de zorgvraag toeneemt maar zij dit niet allemaal meer kunnen invullen.

Om het DIP op te zetten zijn we op zoek naar jou! Enthousiaste Meijsters die zich betrokken voelen bij het dorp en het belang inzien van het leefbaar houden van het dorp. Dus meld je aan iedereen is welkom! 

Wil je graag meer informatie of wil je je direct aanmelden? Stuur een mailtje naar dip.uithuizermeeden@gmail.com dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Met elkaar houden we ons mooie dorp leefbaar!

Jeannet Weening,                                                                                                                 
mede initiatiefnemer en aanspreekpunt DIP

Remy 2019 05 13 00024346