Dorpsschouw met wethouder

Op donderdagmiddag 10 november werd er een dorpsschouw gehouden die georganiseerd was door zowel de gemeente alsmede Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden (SDU), afdeling Projecten "Leefbaar Meij". Namens de gemeente was wethouder Eltjo Dijkhuis en dorpencoördinator Olga Hartman aanwezig. Namens SDU waren Geert Kruize en Jasper Spijk vertegenwoordigd. Doel van deze schouw was om de gemeente nu ook eens fysiek op de hoogte te brengen van lopende- en toekomstige ontwikkelingen in ons dorp. 

De schouw werd afgenomen op de fiets en ging langs diverse locaties die betrekking kunnen hebben op toekomstige woningbouw en op het versterken van de  economie zowel plaatselijk als regionaal. In de Oranjebuurt werden onder meer de versterkingsoperatie bezocht alsmede de 3de fase herontwikkeling in de Wilhelminastraat en Bernhardstraat. Aandacht ook voor de vijver in de Oranjebuurt, door uitgroei van groen is het water nog maar nauwelijks zichtbaar. Ook werd er een bezoek gebracht aan 'Villa de Meeden' waarin onlangs de eerste bewoners zich hebben gevestigd. Andere centrumplannen werden toegelicht waarna ook het voormalige rangeerterrein aan de Stationsstraat werd bezocht. De schouw werd afgesloten in het Bommelhoes waar men in gesprek ging met enkele gebruikers.

Ambtelijke ondersteuning was aanwezig op diverse locaties evenals de voorzitter van de Ondernemers Vereniging Eemsmond Noord (Rene Lijnema). 

Samenvattend kon worden vastgesteld dat er nog volop kansen en mogelijkheden zijn om projecten te ontwikkelen. Wethouder Dijkhuis gaf dan ook aan dat de gemeente hieraan medewerking wil verlenen. 'We moeten het verleden achter ons laten en de schouders er onder zetten voor nieuwe kansen en mogelijkheden".

 

20221110 143732
Na afloop bezoek "Villa de Meeden". Met van links naar rechts: Harmke Bol, Wethouder Dijkhuis, Geert Kruize, Olga Hartman en Jasper Spijk.