Belevingstocht Meedstermaar toont Het Hogeland op haar mooist

Afgelopen zaterdag vond onder prachtige weersomstandigheden de belevingstocht op het Meedstermaar plaats. Het Hogeland toonde zich op haar mooist en de genodigden, waaronder wethouder de Vries, en de schippers genoten met volle teugen.

Het Meedstermaar meandert nog net zo door het landschap als vele eeuwen geleden en biedt daarmee een unieke belevenis van het landschap. Onderweg werden de genodigden bijgepraat over de geschiedenis en de mogelijkheden van dit maar door de bedenker van het eerste plan, Benny Kamminga. De tocht begon in de haven van Uithuizen en via Oldenzijl kwam het gezelschap ruim anderhalf uur later aan in de haven van Uithuizermeeden. Hier bleek, onder het genot van een kop koffie, dat de vaargasten al een aantal ideeën hadden opgedaan waarover we samen het gesprek kunnen aangaan.

Natuurlijk kwam deze tocht niet zomaar tot stand en had deze niet plaats kunnen vinden zonder de medewerking van de gemeente en een aantal belangrijke betrokkenen en omwonenden die het plan een warm hart toedragen. Het openen of draaien van de bruggen, het aan wal komen en ook, heel belangrijk, het vertier aan de wal. Het zijn maar een paar aandachtspunten waarvoor goede afspraken en voorzieningen nodig zijn. Mensen die hier ideeën over hebben worden van harte uitgenodigd zich te melden bij Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden (werkgroep van Leefbaar Meij) of de Federatie Watersportverenigingen Noord Groningen. 

‘We hebben gezien dat het kan, we gaan samen met de gemeente het gesprek aan over het vervolg en de praktische uitvoering en hebben er vertrouwen in dat hier iets moois kan ontstaan’. Met deze woorden werd de bijeenkomst aan de wal afgesloten en werden de genodigden met oldtimers teruggebracht naar het startpunt van de tocht waarbij onderweg nog even werd stilgestaan bij de brug van Oldenzijl die met vereende krachten nogmaals gedraaid werd.

20210710 141525