Belevingstocht Meedstermaar, Parel op 't Hogeland

Ter versteviging van de (vaar)recreatie wordt er op zaterdagmiddag 10 juli een ‘Belevingstocht’ georganiseerd door de Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden (groep ‘Leefbaar Meij’) in samenwerking met de Federatie Watersportverenigingen Noord Groningen.

Het is de wens van beide organisaties om het Meedstermaar in beeld te brengen als ‘onondekte parel’ in het Groninger landschap’. Het plan is door de inwoners van Uithuizermeeden omarmt door het in 2016 al op te nemen in het Visieplan Uithuizermeeden 2025. Het oorspronkelijk plan werd al door meijster Bennie Kamminga in 2014 voorgelegd aan Carin van de Wal. Meerdere pogingen liepen echter op niets uit. “Geen beleid, prioriteit en het ontbreken van financiële middelen’ waren destijds veelal de bekende reacties van de instanties. Met financiële middelen uit het Nationaal Programma Groningen (NPG) in combinatie met andere instanties en ondernemers liggen de ‘puzzelstukjes’ nu op tafel. Nu moet er nog geschoven worden!

Met een 2-tal jachten, met aan boord een 10-tal genodigden (waaronder de wethouder de T. de Vries), beleidsmedewerkers van de gemeente Het Hogeland en andere organisaties, vertrekt de ‘belevenistocht’ om 13.00 uur vanuit de haven van Uithuizen. Doortocht in Oldenzijl om circa 14.00. De aankomst in het oude haventje van Uithuizermeeden is om circa 14.45 uur. Na een ontvangst met koffie/ thee worden de genodigden weer per oldtimer naar Uithuizen gebracht.

Flyer PR website