Battlefield Tours tijdens Historisch Militair Treffen

Joël Stoppels is battlefield gids en oprichter van Battlefield Tours. Hij heeft een studie gedaan naar verschillende geallieerde operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Door middel van de Battlefield Tours wil hij de kennis delen met mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog. “De zware strijd in Nederland verdient het om niet vergeten te worden,” vindt Stoppels. Onder de naam Battlefield Tours Groningen begon hij in de zomer van 2012 met zijn rondleidingen. De jonge oorlogs historicus vindt het belangrijk dat de herinnering aan de oorlog levend gehouden wordt. De generatie die het heeft mee gemaakt heeft, wordt steeds kleiner.

Voor jongeren is het belangrijk dat zij weten dat vrijheid niet zomaar iets is. Daar is in de Tweede Wereldoorlog erg hard voor gevochten. Joël Stoppels is member van The International Guild of Battlefield Guides, badgenummer 70.

Joël Stoppels zal twee lezingen geven in de Geref. Kerk aan de Kerkstraat. Deze lezingen zijn vrij toegankelijk en worden gehouden op vrijdagavond 4 oktober om 19:30 uur en op zaterdag 5 oktober tijdens het militair historisch treffen om 13:00 uur.

joel stoppels v2