Basisschool Het Prisma heeft live video verbinding met basisschoolkinderen in de Filipijnen

Leerlingen van Het Prisma uit Uithuizermeeden hebben deze week, via een live-videoverbinding, contact gehad met twee basisschoolkinderen op de Filipijnen.

Het videobellen werd georganiseerd ter inleiding voor de goede doelen actie van het jaar. Dit jaar wordt er via een statiegeldactie en een sponsorloop geld ingezameld voor stichting Sparrow. Stichting Sparrow geeft kinderen in extreme armoede op de Filipijnen op maat gemaakte begeleiding door middel van bijlessen om een schooldiploma te halen.

Herkenning en verbazing

De leerlingen stelden elkaar over en weer vragen. Wat zijn jouw hobby’s, wat doe jij na schooltijd, zit jij op een sport, hoe zien de straten in Nederland eruit? Er was veel herkenning, maar soms ook grote verbazing. Toen Jhoana op de Filipijnen vertelde dat zij van half acht in de ochtend tot vier uur in de middag naar school ging was er grote verbazing bij de leerlingen van Het Prisma. Op de Filipijnen viel de mond letterlijk open bij het horen van de Nederlandse schooltijden. En in korte broek naar school bij een temperatuur van 25 graden, dat vonden ze ook raar op de Filipijnen. “Ik zou dan mijn jas de hele dag aanhouden!”, werd er geroepen.

Overeenkomsten en acceptatie

Na afloop van de videoverbinding werd er met elkaar doorgesproken. “Ik heb dezelfde hobby als Jhoana, ik hou ook van dansen. Als we bij elkaar in de klas zaten dan waren we misschien wel vriendinnen”, vertelde een leerling uit groep 7.
Dat is ook precies de bedoeling van het videobellen vertelt Remco Pijper, directeur van stichting Sparrow. We willen laten zien dat kinderen die in armoede opgroeien geen zielige kinderen zijn, maar ontzettend veel overeenkomsten hebben met de leerlingen in Nederland. Dit zorgt voor meer acceptatie voor mensen ver weg, en hopelijk ook voor kinderen dichtbij die misschien anders zijn dan jij.”

Het Prisma Uithuizermeeden

Basisschool Het Prisma, gevestigd aan de Langelandsterweg 1 te Uithuizermeeden is een school met de Bijbel. “We zijn een school voor alle Christenen en vinden het mooi en belangrijk om met onze leerlingen iets voor anderen te betekenen zoals we nu doen in samenwerking met Stichting Sparrow”, aldus Gea Rodenboog, directeur van Het Prisma.

Uploads Basisschool Het Prisma heeft live video verbinding met basisschoolkinderen in de Filipijnen Stichting Sparrow