Afscheid van 10 jaar Meij-Invest

Niets doen was geen optie!

Met deze slogan begonnen in 2011 een 3-tal inwoners om iets te doen aan de leegstand, verpaupering en een tekort aan seniorenwoningen in Uithuizermeeden. Het team groeide van 3 naar 14 personen en van een ‘projectteam’ werd het uiteindelijk een stichting. 

Omdat de wereld om ons heen snel veranderd heeft een onderzoek in 2019 uitsluitsel gegeven dat de belangen van het dorp beter behartigd kunnen worden door 1 organisatie; een nieuwe Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden (2.0). Nieuwe enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor de leefbaarheid van ons dorp. Naast het bestuur van deze nieuwe Dorpsbelangen zitten er diverse geledingen onder die gespecialiseerd zijn in: ‘Leefbaarheidsprojecten’ (Vh. Meij-Invest, nu Leefbaar Meij), ‘Evenementen’, ‘Buurten en Verenigingen’ en ‘Social Media (website, buurtkrant e.d.) en Ondernemers’. 

Stichting Meij-Invest houdt per 1 januari 2022 op te bestaan en gaat onderdeel worden van de nieuwe dorpsorganisatie. Het team blijft zich inzetten voor lopende en nieuwe projecten zoals men dat de laatste 10 jaar heeft gedaan.

Het artikel ‘Niets doen was geen optie’ kunt u hier downloaden

Namens het team van v.h. Stichting Meij-Invest.

Jasper Spijk

(voorzitter)

 

1ste bijeenkomst als Leefbaar Meij 2021 1
In de zomer van 2021 komt het team “Leefbaar Meij” (in de nieuwe zetting) voor het eerst fysiek bij elkaar bij Kruize Bloembollen.