Wintermarkt en onthulling informatiepaneel

In 2019 organiseert de Stichting Blik op Uithuizermeeden alweer voor de tiende keer de jaarlijkse themadag. Allerhande thema’s kwamen er in de afgelopen jaren al aan de orde.

Dit keer staat de dag in het teken van Ir. Johan van Veen.

We weten allemaal dat deze waterbouwkundige ingenieur een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Deltawerken. Niet voor niets staat zijn buste prominent op het naar hem vernoemde plein midden in ons dorp. In 2019 is het precies 60 jaar geleden dat hij overleed. Ter ere van zijn sterfdag op 9 december organiseren wij een Blik op de Winter markt, op zaterdag 14 december, waarbij het thema Water een centrale rol krijgt.

Wintermarkt en nieuw informatiepaneel

Om de mijlpaal van het tweede lustrum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan organiseren we niet alleen de Blik op de Wintermarkt, maar plaatsen wij ook een vierde informatiepaneel, dit keer op het Johan van Veenplein, naast of bij de buste die daar al staat. Natuurlijk vertellen we op dit paneel ook het verhaal van deze bekende dorpsgenoot.

Het paneel wordt om 10:30 onthuld op het Johan van Veenplein.

Bovendien wordt er nu al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de vierde en weer geheel vernieuwde versie van onze informatiegids waarmee we ons dorp het hele jaar door op de kaart zetten.

Markt rond de Meister Toren

De markt wordt gehouden op zaterdag 14 december rondom de Meister Toren. Er wordt gezorgd voor een sfeervolle aankleding, muzikale omlijsting en we proberen een winters speelplein te creëren zodat er ook voor de kinderen bijzonder vertier geboden wordt.

De markt vindt plaats tussen 14.00- 19.00 uur en is gratis toegankelijk.