Verlichte boerderijenroute

Tijdens de Eemsmondweek organiseren de samenwerkende dorpen een verlichte boerderijenroute langs de deelnemende dorpen.

Alle deelnemers hebben geheel naar eigen inzicht informatie en foto’s aangeleverd en geven u hiermee een kijkje in hun leven. Verhalen met hoogte- en dieptepunten waar velen van ons geen weet van hebben zullen voorbijkomen. Tijdens het rijden van de route kunt u deze informatie, die ook zal gaan over architectuur, de 7de generatie boer en huidige zeer uiteenlopende exploitaties van voormalige boerderijen van ondernemers, lezen in het bij de route behorende boerderijenboekje (bewaarexemplaar). Ook wordt ingegaan op de historie van het gebied. Een aantal bedrijven zet de deuren open zodat u daar eens een kijkje kunt nemen. Het aanbod hierin varieert van Alpacababy’s bewonderen tot een trailer van de documentaire over de grondlegger van de Deltawerken, Johan van Veen, in de boerderij waar hij is geboren. Exacte info hierover staat in het boekje.

Route

De route is ca. 30km lang, voor de sportievelingen ook goed te (E-) fietsen. De deelnemende boerderijen zullen m.u.v. zondag iedere avond tijdens de Eemsmondweek in de schijnwerpers staan. De start kunt u zelf bepalen en er kan zowel links- als rechtsom worden gereden. Houd wel rekening met elkaar en eventueel landbouwverkeer. De route vindt u in het boerderijenboekje.

Boekje

De absolute must-have voor deze route, het verlichte boerderijenboekje (beperkte oplage), is verkrijgbaar voor slechts €2,- op de voorverkoopdagen 14 en 21 september in de Meijkeet op het plein van 09.00-12.00 uur, vanaf 13 september bij Coop Verstraete en tijdens de Bedrijvenbeurs in de stand van Grafisch Ontwerper Tea Viet.

Foto's

Bekijk hier meer foto's van de boerderijen route

IMG 0332
Haal het verlichte boerderijenboekje bij de COOP