Stichting Avondmuziek: Festival of Lessons and Carols

Op zaterdagavond 10 december wordt in Het Anker in Uithuizermeeden een Festival of Lessons and Carols gehouden. Deze prachtige traditie voor de kersttijd is overgekomen uit Engeland. Korte lezingen uit de bijbel worden afgewisseld met het zingen van koorstukken en samenzang van hymnen door de aanwezigen. Dit alles gebeurt uiteraard in het Engels.

Medewerking wordt verleend door het koor Choral Voices onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema en organist Mattijs de Vreugd.

Choral Voices

Choral Voices is een gerenommeerd koor uit Groningen, dat in binnen- en buitenland lovende recensies krijgt voor de interpretatie van Engelse koormuziek. In stad en provincie is veel waardering voor hun maandelijkse Evensong in de Nieuwe Kerk te Groningen.

Daniel Rouwkema

Daniel Rouwkema componeerde en arrangeerde van jongs af aan muziek, hetgeen een sterke impuls kreeg na zijn kennismaking met de Engelse koormuziek. Zijn werken voor koor en orgel lijken in Engelse kerken en kathedralen geboren. Momenteel is hij artistiek leider van een aantal koren.

Mattijs de Vreugd

Mattijs de Vreugd studeerde orgel aan de conservatoria in Groningen en Den Haag. Naast zijn studie volgde hij masterclasses bij gerenommeerde organisten in het buitenland. Hij treedt regelmatig op als begeleider van diverse koren tijdens diensten, concerten en cd-opnamen.

Laatste jubileum concert

Dit concert is de laatste in een reeks jubileum concerten in verband met het 50-jarig bestaan van de Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden. Het Festival of Lessons and Carols begint om 20.00 uur in Het Anker, Oudedijksterweg 21, Uithuizermeeden. De entree is €10. Kaarten vooraf te bestellen bij: info@avondmuziekuithuizermeeden.nl

Kaarten zijn eveneens aan de kerk verkrijgbaar.  

Downloads

Flyer Festival of Lessons and carols