Driesterren Trio

Gertie Bruin (accordeon), Don Hofstee (gitaar en viool) en Bert van Erk (contrabas) zijn alle drie beroepsmuzikanten met een lange staat van dienst. Zij hebben samen gespeeld met een keur van bekende artiesten en zijn thuis in allerlei muziekstijlen.

Hun eerste optreden als trio in deze samenstelling was in het Driesterrenbos te Groningen. Dit concert werd zo goed ontvangen dat er besloten is vaker als trio op te treden onder de klinkende naam Driesterren Trio. Sindsdien hebben ze op vele podia gestaan zoals het Noorderzon Festival, Muziekcentrum Oosterpoort en in het Provinciehuis voor de Provinciale Staten. Steeds weer om het publiek te laten genieten van hun virtuoze muziek.

Don Hofstee speelde al het vioolconcert van Max Bruch op zijn eindexamen aan het conservatorium, Gertie staat al sinds zijn zevende op het podium en heeft na het conservatorium deelgenomen in vele muziek ensembles en theatervoorstellingen. Bert heeft na het conservatorium samengespeeld met jazzlegendes als Dexter Gordon, Don Cherry en John Engels. Drie mannen die vergroeid zijn met hun instrument en niets liever doen dan muziek maken. Vanavond zullen zij een repertoire van wereldmuziek ten gehore brengen. Van Klezmer tot Cajun, van Balkan tot Tango, maar ook een swingende musette zal niet ontbreken. Muziek met emotie die je raakt, muziek die recht je hart binnenkomt. De ene keer zal het swingen, een volgend moment raak je geboeid door een prachtige muzieklijn en daarna word je verrast door fantastische vioolklanken. Wat deze mannen zo uniek maakt is de energie die zij met hun muziek kunnen overbrengen. Vol overgave en dynamiek. Wereldmuziek van een Wereldklasse. En dat in Uithuizermeeden!

driesterren