Wandeltocht Naar de Bollen vanuit Meij

Lees meer op post

UITHUZERMEEDEN Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland houdt zaterdag 28 april vanaf 7.00 uur, voor de tweede maal, de wandeltocht ‘Naar de Bollen’. De baten gaan naar Colourful Het Hogeland.

Wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 10, 25 en 40 kilometer. Eind april staan de bollenvelden in volle bloei en is Noord-Groningen een schitterende regio om te wandelen. De tocht slingert over paden door de polders langs de Waddenkust en door de oude wierdedorpen op het Hogeland. Je ziet niet alleen de tulpen, maar ook de beroemde middeleeuwse kerken, grote Groninger boerderijen en de oude dijken in het landschap.

De gemarkeerde route voert langs plekken die anders niet toegankelijk zijn, waardoor je letterlijk door de tulpen loopt. In de tocht zijn plaatsen opgenomen waar men kan eten of drinken,met gerechten uit de hele wereld.

Colourful Het Hogeland is in 2015 gestart om inwoners van verschillende herkomst met elkaar en met de inwoners van Noord-Groningen in contact te brengen, vluchtelingen en nieuwkomers te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Colourful organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten, van zang tot koken, van muziek maken tot sporten.

De wandeltocht begint in Uithuizermeeden bij de meelfabriek Waddenmolen ’t Hoogeland aan de Hoofdstraat, tegenover het Van Veenplein, op loopafstand van het station en met goede parkeergelegenheid. De start is vanaf 07.00 uur voor de lopers die 40 km willen lopen. Voor de 10 km-lopers kan er tot 12 uur worden gestart. De prijs

Voor opgeven en meer informatie: www.bollen.activiteit.info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *