Trijntje Noorloos wint Veurleescup

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN De 10-jarige Trijntje Noorloos van CBS de Noordkaap uit Uithuizermeeden heeft woensdag in Der Aa-Theater in Groningen de Veurleescup gewonnen.

Zij las voor uit Op vekaanzie van Kaas Pieterman. Naast de overwinning is Trijntje ook uitgenodigd voor de jury van de 24 e Veurleescup in 2019 en mag ze met vier gasten rondvaart maken door Groningen. De tweede prijs ging ook naar een leerling van de Noordkaap. Emmien Alsubeidi las voor uit Griep van Etje Doddema. De derde prijs was voor Bryan Dokter van CBS de Regenboog uit Bedum (Joop en Jaan van Fré Schreiber0 en de aanmoedigingsprijs gingnaar Joas Datema van CBS de Horizon uit Bedum.

De jury bestond uit Floor Tiggelaar, winnaar van de 22e Veurleescup, Grunneger schrijfster Annie van Dijken en Dion Bouwes, winnaar Grunneger Laidjesfestival 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *