Jubileumconcert christelijk mannenkoor Het Hogeland

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN Het christelijk mannenkoor Het Hogeland uit Uithuizermeeden geeft zaterdag 21 april om 19.30 een concert ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan.in het Anker in Uithuizermeeden.

Er is muzikale medewerking van Judith Sportel (sopraan), Noortje van Middelkoop (panfluit/dwarsfluit) en Tekke Withaar (piano).

Judith is zeer bekend geworden door het EO-programma Nederland Zingt, maar heeft ook meerdere keren solistische medewerking verleend aan radio- en tv-proramma’s en cd opnames. Zij is een veel gevraagde soliste bij diverse koren en gaf concerten in kathedralen van Parijs, Londen, Praag en Brussel.

Noortje geeft als panfluitiste diverse concerten samen met koren, organisten en pianisten maar heeft ook een groot aantal cd’s gemaakt met diverse bezettingen. Ze maakte concertreizen door Engeland, Roemenië, Israël, Canada, Amerika en Australië.

Het koor, onder de bezielende leiding van de dirigent Klaas Withaar, heeft gekozen uit werken van Gounod, Bortniansky, Schubert, Camille Saint-Saëns en Nederlandse componisten, zoals Roelof Elsinga, Johan Bredewout en Frans Kocx.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij COOP Verstraete in Uithuizermeeden en Primera in Uithuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *