Try-out concert drie slagwerkensembles bij ASWA

Lees meer op post

APPINGEDAM Slagwerkensemble Appingedam houdt zaterdag 31 maart om 20.00 uur een try-out concert met drie slagwerkensemblesin het ASWA-gebouw in Appingedam

Dit try-out concert wordt gegeven ter voorbereiding op twee evenementen: de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) op 21 april in Barneveld en het bondsconcours dat op 12 mei wordt gehouden in Drachten.

Soli Deo Gloria Uithuizermeeden, onder leiding van Gretia Wieringa, en Muziekvereniging de Woudklank Grootegast gaan naar het ONSK en spelen beide in de middenklasse. Het verplichte werk in de middenklasse is Falling in Love van de Belgische componist Sam Gevers. Falling in Love is een muzikale vertelling van een oud Antwerps volksverhaal.

De Woudklank en Slagwerkensemble Appingedam gaan naar het Bondsconcours in Drachten. Beide laten dus hun concourswerken van een half uur horen. Uiteraard is voor de Woudklank Falling in Love onderdeel van het concoursprogramma. Verder spelen zij Edge of the World en Excerpts from Kung Fu Panda.

Voor Slagwerkensemble Appingedam wordt dit het de eerste concert onder leiding van hun nieuwe dirigent Martijn Oostra. Martijn heeft en passant voor het slagwerkensemble muziek uit de filmserie Harry Potter gearrangeerd. Verder speelt het slagwerkensemble Cinquanta, Marching Season, Yucatan met saxofoon solist en Whispering Wind met dwarsfluit solist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *