Geld provincie voor projecten Meij, Siddeburen en De Marne

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN Met het toekennen van subsidies aan acht leefbaarheidsprojecten investeert de provincie Groningen voor bijna 4,6 miljoen euro in een leefbare omgeving. Er gaat geld naar onder andere Uithuizermeeden, De Marne en Siddeburen.

Naast de provinciale subsidies investeren ook gemeenten en bedrijven, zodat de totale investeringen van de acht projecten zo’n 25 miljoen euro bedragen. De provincie investeert 300.000 euro in de verbetering van panden in Uithuizermeeden. Door slechte particuliere woon- en bedrijfspanden te slopen en nieuwe panden met toekomstbestendige functie toe te voegen, wordt de verpaupering van de Hoofdstraat tegen gegaan.

Verder gaat er 200.000 euro naar een multifunctioneel centrum in Siddeburen. Het gebouw Rehoboth wordt verbouwd, zodat onder meer het dorpshuis, de bibliotheek en de huisarts een plek krijgen. Er vindt een slimme combinatie met de versterkingsoperatie plaats, zodat het culturele erfgoed behouden blijft.

Er gaat 98.000 euro naar De Marne om twee maneges samen te laten gaan, gekoppeld aan een kinderboerderij, dagbesteding van mensen met een beperking en kleinschalige horeca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *