Didy Pijpker uit Meij is leraar van het jaar

Lees meer op post

SIDDEBUREN Docente Didy Pijpker van het Eemsdeltacollege in Siddeburen is zaterdag uitgeroepen tot Leraar van het Jaar.

De trofee werd uitgereikt door minister Jet Bussemaker.

De winnaars van de verkiezing werden op het Lerarencongres in Amersfoort bekend gemaakt. De Leraren van het Jaar zijn ook een jaar lang ambassadeur van hun sector, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland.

Na vele voorrondes heeft de 58-jarige lerares uit Uithuizermeeden de titel te pakken. De jury oordeelde dat zij ‘begaan is met alle leerlingen, maar in het bijzonder met leerlingen die het moeilijk hebben. Zij toont waanzinnige inzet voor leerlingen en staat niet vóór de klas, maar in de klas tussen de leerlingen. Didy Pijpker gaat voor de maatschappelijke erkenning van de vmbo-leerling en de vmbo-docent. Zij weet voor de leerlingen het negatieve vmbo-imago om te buigen. Dat geeft het vertrouwen dat je er als vmbo-leerling net zoveel toe doet. Als ambassadeur kan zij een bijdrage leveren om de droom ‘een diploma op maat voor leerlingen’ in vervulling laten gaan.’

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en wordt sinds 1999 georganiseerd. Elk jaar kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar opgeven. De Leraren van het Jaar zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep binnen hun sector.

Zij krijgen een podium om hun inspiratie en passie uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *