Varken aan de ladder tijdens open dagen Waddenvarkens

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN Ook dit jaar zetten de Waddenvarkens hun deuren weer open voor een ieder die eens een kijkje wil komen nemen op de boerderij in Uithuizermeeden. Dit jaar zijn  de open dagen op 17 en 18 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Er is  van alles te doen, de boeren verzorgen rondleidingen en kunnen van alles vertellen over het reilen en zeilen op de boerderij. De varkens kunnen worden bewonderd en geaaid worden. En wie weet zijn er dan net biggetjes geboren. De kinderen kunnen worden geschminkt, er kan een speurtocht worden gedaan, broodjes gbakken, worstjes gemaakt en op de barbecue gelegd.

Op zaterdag gaat er, zoals het vroeger ging, een varken aan de ladder gaan die door een echte slager wordt uitgebeend. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende stukken vlees en aansluitend wordt het vlees  geveild door een veilingmeester. De opbrengst van het vlees gaat volledig naar Stichting KiKa.

Het adres is Langelandsterweg 121.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *