Pelgrimswandeling Uithuizermeeden

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN De Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG) houdt zondag 11 juni om 14.00 uur een pelgrimswandeling in Uithuizermeeden.

Met als start- en finishlocatie parkeerplaats NS station Uithuizermeeden, staat het bezoek aan de Mariakerk in Uithuizermeeden centraal. Rond 16.00 uur komt de groep daar aan en begint er een concert van 20 minuten in het kader van de Muzikale Fietsroute. Het strijkkwartet Regina Forte zal dan muziek ten gehore brengen van Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski en Pärt, De rondwandeling duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van c8 km.. De kosten bedragen € 3,- p.p. waarvan € 1,- euro wordt gedoneerd aan de kerk.

Pelgrimage is een eeuwenoud verschijnsel. Al in de 3e eeuw na Chr. gingen er mensen op pelgrimstocht naar heilige plaatsen. De SPiG heeft een eigentijdse vorm van pelgrimage ontwikkeld waarbij er 7 tot 8 km wordt gewandeld, er een middeleeuwse kerk wordt bezocht en men vrijblijvend kennis kan maken met de christelijke spiritualiteit van 20 eeuwen door middel van allerlei werkvormen. De architectuur en de kunstvormen in de kerk vertellen elk hun eigen verhaal en we proberen te achterhalen wat de inspiratie was van bouwlieden en kunstenaars. Voorts staat men tijdens de wandeling stil bij de natuur en het 2500 jaar oude cultuurlandschap ontdekken waarin kerken en kloosters ook een belangrijke rol hebben vervuld.

De SPiG heeft de afgelopen jaren al meer dan 24 verschillende pelgrimstochten georganiseerd en wil de komende jaren alle circa 100 middeleeuwse kerken in Noord Groningen bezoeken met maandelijkse wandelingen op de zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Online aanmelding is verplicht via: www.groningsepelgrimage.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *