Nummer Meijster over gaswinning

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN Gert Hommes uit Uithuizermeeden heeft een nummer gemaakt over gaswinning in Groningen. Met het lied Grunnen Grunnen, gas gas wil hij een beetje het leed verzachten.

Het wordt inmiddels gretig geliked en gedeeld. „De gaswinning is een giga probleem aan het worden,” legt Hommes zijn beweegredenen uit. „Veel informatie wordt verzwegen, weggestreept en aan de kant gezet. Persoonlijk vind ik dat dit te ver gaat en ik heb mij een beetje verdiept in dit enorme probleem, waar ik zelf ook al mee te maken heb gehad. Wat mij opviel is sommigen psychisch zover heen zijn dat ze geweld als hun enigste uitweg zien om gehoord te worden. Dit gaat mij te ver. aarom heb ik het nummer geschreven. Ik heb gemerkt dat mensen zich hier wel een beetje in kunnen vinden. Ik hoop dat er snel een lichtpuntje zichtbaar wordt.”

De video van het lied is te bekijken op: https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=4M3hi01b8U0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *