Maurice Smit en Eva Koopman zegevieren in Hippolytusrun

Lees meer op post

MIDDELSTUM Maurice Smit uit Delfzijl en Eva Koopman uit Groningen hebben woensdagaavond de 16e editie uitstekende van de Hipplolytusrun in Middelstum op hun naam geschreven.

Er hebben 222 lopers deelgenomen, een beetje het gemiddelde van het Ommelander loopcircuit. Smit finishte op deze zwoele zomeravond in een tijd van 35 minuten en 59 seconden en blijft daarmee leider in het loopcircuit. Gerben Vermij (Leens) deed een halve minuut langer over de tien kilometer en Jorn Lemmen uit Groningen tekende voor de derde plaats.

In de dames liep Koopman de tien kilometer in een tijd van éénenveertig minuten en één seconde. Meer dan vier minuten bedroeg de voorsprong van de Groningse op haar stadgenoot Jorijn Hornman. Vervolgens keerde Femke Veldman (Delfzijl) drie minuten na Hornman terug bij de finish.

In de Heren 40+ klasse kwam Tonnie Knigge uit Onstwedde op de hoogste trede op het erepodium. Marcel Stoffers uit Appingedam werd tweede gevolgd door Kantster Remco Oost. De Heren 50+ klasse kende in Klaas Brouwer een uitstekende winnaar. Siemon Hinrichs uit Delfzijl wist de Zuidbroekster nog het langst bij te houden. Kor Blaauw (Appingedam) eindigde op de derde plaats. Mooi was ook de strijd in de Heren 60+ klasse. Menno Fritsma uit Groningen kwam met een voorsprong van een kwart minuut op stadgenoot Karel Edens over de finish op het ijsbaanterrein. De Fries Jasper Keizer uit Sint Annaparochie moest bijna twee minuten toegeven op Edens.

Bij de Dames 40+ was het de marathonschaatsster Daniëlle Bekkering die de overwinning voor zich opeiste. De sympathieke inwoonster van Den Ham, die in het verleden onder andere al twee keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weisensee wist te winnen, liet Elise Kool uit Loppersum ruim twintig seconden achter zich. Mia Hut (Winsum) moest op haar beurt bijna zes minuten toegeven op Bekkering. De dames 50+ kende in Frouk van Dijken uit Loppersum een goede winnares. Precies vier minuten bedroeg haar voorsprong op de nummer twee, Anneke Krijger uit Uithuizermeeden. Grietje Dijkmans meldde zich op de derde trede van het erepodium.

De volgende loop in het circuit isde Minimarathon te Ten Boer op maandag 11 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *