Floor Tiggelaar wint 22ste Grunneger Veurleescup

Lees meer op post

GRONINGEN – Floor Tiggelaar van cbs De Noordkaap uit Uithuizermeeden heeft de 22ste editie van de strijd om de Grunneger Veurleescup gewonnen.

Deze Groningstalige voorleeswedstrijd voor kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs vond woensdagmiddag plaats in het Der Aa-Theater in Groningen.

Rondvaart

Winnares Floor, die voorlas uit ‘Anton op de bok’, verdiende met haar winst onder meer een rondvaart voor 5 personen in de stad Groningen. Bovendien zal ze deel uitmaken van de jury van de 23ste editie van de strijd om de Grunneger Veurleescup.

De Noordkaap

Overigens was het complete podium afkomstig van De Noordkaap in ‘Meij’. Floor (groep 6) werd geflankeerd door Miriam Brouwer en Lydia Scholte, beiden uit groep 8. Zij werden respectievelijk  tweede en derde.

Jury

De jury bestond uit Jan van Baren (winnaar van de 21ste Grunneger Veurleescup), Grunneger köster en mede-organisator van het Hoogelandster Dictee Coby Vermeeren, en Rik Baptist en Teun Heuvel van Wat Aans!.

Schrijver/ publicist Fré Schreiber presenteerde de voorleeswedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *