Eemsmondweek Uithuizermeeden met theater en Willeke Alberti

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN Het dorp Uithuizermeeden is van 23 september tot en met 1 oktober weer in feeststemming voor de Eemsmondweek.
Het programma is veelbelovend, de buurten worden prachtig versierd. Na de opening door burgemeester Marijke van Beek is er op vrijdag 23 september  de strijd van de buurten, de Meijsterquiz. Op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur is er de vereniging- en hobbybeurs in de feesttent, waar om 12.00 uur een stamppotbuffet wordt gehouden. s’Middags zal het dorp worden opgeschrikt met een slipjacht:  een meute van jachthonden en paarden volgen een spoor  in de landerijen rondom Meij. Zaterdagavond is er de  Meijsternacht, met feestband Papa di Grazzi. Op de zondag is er in de tent een samenkomst van de kerken van Uithuizermeeden, en ‘s avonds  Meij Zingt met zangeres Joke Buis.
De ondernemers van Uithuizermeeden en Roodeschool zullen hun bedrijven aanprijzen in de feesttent op maandag. Op muziekgebied wordt er gedurende de week veel variatie geboden. Zo komt Willeke Alberti dinsdagmiddag naar Uithuizermeeden, om er met jong en oud een gezellige middag van te maken. Om half acht begint aan de Kleine Hadderstraat het HPC Jeu de Boules Toernooi. Op dinsdagavond zullen vier inwoners van Uithuizermeeden trachten de nieuw gevormde combinatie van de plaatselijke fanfare SDG en brasband Immanuel te dirigeren.
Vervolgens zal op woensdagavond het Doekegat Piratenkoor haar 25 jarig bestaan vieren. De Basisschooljeugd kan op woensdagmiddag een gezellige middag beleven met een echte piraat.
Vervolgens zal op de donderdag- en vrijdagavond het theaterspektakel De Stormvloed opgevoerd worden in de Scherphorn Sporthal. Dit is een bewerking van het boek Stormvloed van Ynskje Penning, bewerkt door Edze de Boer en regisseur Sebe Gast.
De afsluitende zaterdag op 1 oktober komen er tussen 10.00 en 16.00 uur onder de noemer Op Meij te kiek; stoom & antiek allemaal machines naar Uithuizermeeden die met vervlogen tijden te maken hebben. In de Bergsmastraat is dan een braderie waar kraampjes afgewisseld zullen worden met voorstelllingen van oude ambachten en de historische fietsclub.
Tussendoor zal de Eemsmondloop worden gehouden. Om 18.40 zal de streetparadebeginnen, met aansluitend de Taptoe, Stichting Taptoe Uithuizermeeden organiseert voor de 10e keer dit evenement. Indrukwekkende korpsen uit het gehele land, prachtige muziek en mooie choreografie zijn te zien en horen op het Johan van Veenplein.

Er zijn voor diverse activiteiten nog kaarten in de voorverkoop te verkrijgen op zaterdag 17 september van 9.30 tot 12.00 uur in de Meijkeet op het Johan van Veenplein. Meer informatie is te vinden op: www.Uithuizermeeden.nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *