Eemsmond heeft 4 Mijl pad

Lees meer op post

UITHUIZEN Het gaat om een gemarkeerde route tussen de Menkemaborg in Uithuizen en de Rensumaborg in Uithuizermeeden.

Het evenement trok tweehonderd hardlopers, wandelaars en anderen. Ondersteunende activiteiten zorgden voor een gezellige drukte met als centraal punt de weide naast de Menkemaborg.

In zijn openingswoord prees wethouder Bouman de loopgroepen Eemsmond Runners en Kameleon, die enkele jaren geleden het initiatief tot de 4 Mijl van Eemsmond hebben genomen. Hij pleitte voor een intensief gebruik van de route en voor meer nieuwe initiatieven. Als voorbeeld noemde hij een triathlon, te organiseren in samenwerking met zwemclub De Dinge en natuurlijk het zwembad zelf, met z’n ligging aan de route van de 4 Mijl van Eemsmond.

De opening trok een breed publiek. Onder de deelnemers waren canicrossers (lopers met hond), nordic walkers, ouders met een kinderwagens en enkele mensen in een rolstoel of scootmobiel.

De opening was door tal van bijzondere activiteiten omlijst. De avond tevoren al, waren ‘dorpsomroeper’ Henk Perdok uit Appingedam en bekende Noorderling Jaap Nienhuis te voet en in de opvallende gele Fiat van Nienhuis door Uithuizen en Uithuizermeeden getrokken om luidkeels bekendheid te geven aan de opening.

Trainer Magriet Taselaar van loopgroep Kameleon verzorgde een swingende warming-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *