Woongroep Marenland royaal tijdens 100e verjaardag

Lees meer op post

APPINGEDAM – Woongroep Marenland bestond vorige week 100 jaar. Het jubileum is gevierd met traktaties ten bate van de huurders in het werkgebied.

De week begon maandagmorgen met een gezamenlijk ontbijt met de medewerkers, Raad van Toezicht, de burgemeesters en wethouders van Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum, huurdersvereniging De Maren en de zes langst hurende huurders.

Dinsdag is het leefbaarheidsproject in Appingedam onthuld door wethouder Usmany. Woongroep Marenland ondersteunt de herinrichting van het park in het Hart van Opwierde door de aanschaf van twee beweegtoestellen. Woensdag was het de beurt aan de gemeente Eemsmond, in aanwezigheid van wethouder Sienot. Bij De Mieden in Uithuizermeeden is een rolstoelvriendelijk dubbel beweegtoestel geplaatst.

Buurtvereniging Menkema heeft een speeltoestel gekregen voor de speeltuin aan de Aak in Uithuizen. Steunstee Roodeschool heeft tablets gekregen t.b.v. cursussen. Donderdag onthulde wethouder Prins nog drie projecten in de gemeente Loppersum. Er zijn twee doeltjes geplaatst op het trapveldje naast de school in Zeerijp. De voetballen zijn geschonken door de ijsvereniging en Atelier van Hulsen.

Er zijn twee bankjes geplaatst op het Torenplein in ’t Zandt. Buurtvereniging Geuzenhorn in Middelstum heeft een speeltoestel gekregen in de vernieuwde speeltuin aan de 2e BE Dwarsweg.

De medewerkers van Woongroep Marenland hebben vrijdag 6 november bij vijf supermarkten producten ingezameld voor de voedselbank Appingedam-Delfzijl. De actie was een groot succes. AH Appingedam, Coop Appingedam, Jumbo Appingedam, AH Delfzijl en Plus Middelstum hebben hun medewerking verleend. Daarnaast heeft Woongroep Marenland via wethouder Rijzebol vier vrieskisten en een koeler aan de voedselbank geschonken.

Er loopt nog een donatie actie onder de stakeholders. Het geld dat daarmee wordt opgehaald gaat naar de voedselbank voor de aanschaf van nog meer vrieskisten. De week werd afgesloten met een BBQ met het personeel, Raad van Toezicht en vrijwilligers van de voedselbank.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *