Eerste verhalenbank  Kiek over Diek met mozaïek bekleed

Lees meer op post

NOORD-GRONINGEN – De uitvoering van de Verhalenbanken gaat officieel van start. Henk Staghouwer gaat vandaag (donderdag 24 september) samen met de andere bestuurders van het project Kiek over Diek in de werkplaats in Winschoten de eerste bank bekleden met mozaïek.

Langs de Waddenkust worden banken geplaatst in Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans. Bewoners van deze tien dorpen hebben zich hiervoor aangemeld en hebben zelf onderwerpen aangedragen voor de verhalen van hun eigen bank. Kunstenaars hebben vervolgens een ontwerp gemaakt voor het mozaïek. De banken moeten klaar zijn voor de zomer van 2016.

Dit Waddenfondsproject bestaat uit een fietsroute langs de Groninger Waddenkust van Lauwersoog naar Nieuw Statenzijl, met lussen naar de dorpen. Onderdelen van het project die ook nog uitgevoerd gaan worden zijn negen trekkershutten op twee locaties, twaalf TOP’s (toeristische overstappunten) langs de Waddenkust en een aantal camperplaatsen. De uitkijktoren in Lauwersoog is inmiddels klaar en de veerpont Lauwersveer is al in de vaart. Met het totale project is 5,4 miljoen euro gemoeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *