Burgemeester Van Beek opent leerlingenexpositie Aan Tafel in 2215!

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN –  Tien basisscholen in de gemeente Eemsmond volgden workshops rond het cultuuronderwijsproject Aan Tafel! in de Oudheidkamer in Uithuizermeeden.

Leerlingen van de groepen 4 maakten kennis met eetgewoontes en gebruiken uit de ridder- en de pruikentijd. Wat aten ze, hoe dekten ze hun tafels, hoe doen wij dat en hoe zal dit gaan over 200 jaar? Over die laatste vraag bogen de leerlingen zich in workshops van kunstenaar Jantine Koppert uit Uithuizen. Het fantasievolle werk, onder de titel Aan tafel in 2215! is voor iedereen te bewonderen op 12, 13 en 14 juni 2015 in de Oudheidkamer. De feestelijke opening van de expositie zal verricht worden door burgemeester Marijke van Beek op 12 juni om 16:30 uur.

De kunstworkshops zijn gekoppeld aan het erfgoedtraject Zilvertje en de schatten van Eemsmond. Daarin maken basisschoolleerlingen in de gemeente Eemsmond structureel kennis met de bijzondere erfgoedlocaties in hun omgeving, zoals molens, kerken en musea. Het traject bestaat uit acht lesprogramma’s. Aan het eind van hun basisschoolloopbaan hebben de leerlingen een schat aan mooie ‘Eemsmond’ erfgoedervaringen op zak! De gemeentelijke erfgoedtrajecten worden ontwikkeld door Erfgoedpartners/Museumhuis Groningen in samenwerking met CultuurClick Groningen.

De gemeente Eemsmond is niet alleen rijk aan erfgoed, er wonen ook veel kunstenaars. Bij scholen ontstond het idee om het erfgoedtraject uit te breiden met workshops van lokale kunstenaars. Samen met de Culturele Raad Eemsmond en CultuurClick Groningen werd het idee verder ontwikkeld en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente. Lokale kunstenaars waaronder Jantine Koppert, Rachel Dieraert en Jaap van Meeuwen, laten kinderen naar hun eigen culturele omgeving kijken en leren ze door middel van verbeelding een verbinding te leggen tussen verleden en heden. Wat betekent deze geschiedenis nu nog voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *