Oproep: verhalen, foto’s en voorwerpen Hogelandspoor

In augustus 2018 bestaat de spoorlijn Groningen – Roodeschool 125 jaar. Deze lijn was en is nog steeds buitengewoon belangrijk voor het Groninger Hogeland. Dagelijks reizen forenzen, scholieren en bezoekers met de trein tussen Stad en Roschoul.
De Stichting Boekgroep Noord-Groningen maakt ter gelegenheid van het jubileum een boek over de spoorlijn. Daarin worden niet alleen de treinen, de stations en het tracé, maar ook zaken als de rol van rijk, provincie en gemeenten, de Groninger Locaalspoorwegmaatschappij, cultuurhistorische en economische achtergronden, militair vervoer, ongevallen, de oorlog, personeel, stationskoffiehuizen en nog veel meer behandeld. In 2011 maakte de stichting het boek Dijkrijk over de tweehonderdjarige Noordpolder
De stichting heeft al veel materiaal verzameld uit diverse archieven, maar om een compleet beeld te krijgen is er nog meer materiaal nodig. Dat kan bestaan uit (oude) foto’s, voorwerpen die met het spoor te maken hebben, verhalen en kunstwerken, zoals schilderijen of beelden.
Deze oproep is dan ook gericht aan lezers die kunnen helpen door materiaal te verstrekken. Als u iets hebt of weet wil de stichting graag met u in contact komen. U kunt contact opnemen met Jan de Boer (0595-422426) of een e-mail sturen aan sbngwarffum@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *