Oldtimer rit Uithuizermeeden

Lees meer op post

Uithuizermeeden: Zaterdag 23 mei werd er een oldtimer rit georganiseerd in Uithuizermeeden voor oudere personen.

deze rit werd georganiseerd door OTTO (Oudjes Treffen Tijdloze Oudjes)

De tocht van zaterdag ging als volgt.

Start: Uithuizermeeden – Oldenzijl – Oosternieland – Godlinze – Holwierde – Krewerd – Oosterwijtwerd, hier was een pauze van ongeveer 1,5 uur. Er stond een stamppot buffet voor zowel de passagiers als de chauffeurs klaar.

vervolg Eenum – Loppersum – Westeremden – Huizinge – Middelstum -Toornwerd – Kantens – Rottum – Uithuizen – De finish was in Uithuizermeeden

de rit startte om ongeveer 11 uur en de finish was om ongeveer kwart over 3

wat over de organisatie

Natuurlijk mag ook in 2015 de traditionele rit voor de ouderen uit Uithuizermeeden en Roodeschool niet ontbreken. De mensen achter st. OTTO zijn daarom alweer druk in de weer om ook dit jaar een prachtige tocht voor te bereiden. Alle vaste ingrediënten zitten er weer in. De start bij de Notenkraker, een mooie route door het Groninger Hogeland en natuurlijk een lekkere lunch in een goed restaurant. En dat allemaal onder de naam OTTO; hetgeen staat voor “Oudjes Treffen Tijdloze Oudjes”.

Voor de mensen die het nog niet kennen (dat kunnen er vast niet veel meer zijn) toch nog een kleine uitleg. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw verzorgden de middenstanders uit de toenmalige gemeente Uithuizermeeden een dagtocht voor de bejaarden uit die tijd. De middenstanders waren de mensen die over een auto beschikten en zij stelden deze auto een dag ter beschikken om met de ouderen een leuke dagtocht te gaan maken. Vaak werd er gestopt bij een attractie voor plezier en vermaak van de deelnemers. Toen gaandeweg de auto steeds meer gemeengoed werd verwaterde deze traditie en verdween het tenslotte helemaal uit Uithuizermeeden. Bij de viering van het 650 bestaan van Uithuizermeeden werd het idee opgevat om weer eens een tocht voor de ouden van dagen te organiseren in de auto’s uit hun jeugd. Dit werd door zowel de chauffeurs met hun oldtimers als de ouderen zo leuk gevonden dat besloten werd om deze tocht jaarlijks te gaan organiseren. Inmiddels zijn we al weer tien jaar, en even veel ritten, verder en is er een stichting OTTO opgericht die zich tot doel heeft gesteld om jaarlijks een tocht te organiseren voor de ‘Jeugd van Vroeger’ uit Uithuizermeeden en Roodeschool in de auto’s uit hun jeugd. En dat dit gewaardeerd wordt mag blijken uit het feit dat we ieder jaar met minstens 150 personen van start gaan. Ook onderweg trekt de bonte stoet oldtimers, van Rolls Royce tot Fiat en van Daimler tot Deux Chevaux veel bekijks.

Bron: Otto

 

Video volgt later

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *