Generale repetitie voor brandweer Uithuizermeeden

Lees meer op post

Uithuizermeeden- Vanavond heeft de brandweer van post Uithuizermeeden voor de laatste keer geoefend voor de brandweerwedstrijden van zaterdag 9 mei.
De oefening van vanavond vond plaats in een bedrijfspand aan de Hoofdstraat in Uithuizermeeden en het scenario was als volgt:

De dienstdoende politie was ter plaatse gekomen bij het pand naar aanleiding van een inbraakalarm. Aangezien zich rook in het pand bevond is de brandweer gealarmeerd. Toen deze ter plaatse kwam zagen zij in het pand een inbreker lopen die een geweer op de brandweer hield gericht.

Even later kwam de politie naar de voorkant van het pand en deze kon de brandweer vertellen dat de inbreker was opgepakt. Hierop kon de brandweer een verkenning uitvoeren en het pand binnen treden.

Bij binnenkomst stuitte ze meteen op een slachtoffer die bewusteloos onder aan de trap lag. Deze is over gedragen aan de ambulance. Hierna kon het pand verder verkend worden en werd er op de beneden verdieping een kleine brandhaard gevonden. Deze is geblust waarop er door verkend kon worden op de bovenverdieping.

Op de bovenverdieping vonden zich nog enkele kleine brandjes en een slachtoffer die zich in een schone ruimte bevond. Alle brandjes zijn geblust, het slachtoffer is over gedragen aan de ambulance en het pand is geventileerd.

Al met al een geslaagde en leerzame oefening ter voorbereiding op de wedstrijd.

De brandweerwedstrijd vindt plaats op zaterdag 9 mei in Klazienaveen, Drenthe. De ploeg van Uithuizermeeden moet zich om 14.20 uur melden en speelt om 15:00 uur.

Foto’s: Mariska Burema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *