Muzikale kerkenfietsroute 31 mei

Lees meer op post

OLDENZIJL – Voor de vijfde keer houden de Stichting Rottummer Kerk en de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl een muzikale fietsroute.

Op 31 mei zijn in tien historische kerken verschillende soorten muziek te beluisteren, gespeeld door musici afkomstig uit de regio.  Zij brengen een divers programma.

Al fietsend van de ene naar de andere kerk kunnen deelnemers genieten van het prachtige Hoogelandster wierdenlandschap dat zo rijk is aan historie. Kenmerkende, kleine, pittoreske dorpjes, weidse landschappen en luchten, omlijst door een grote diversiteit aan muziek.

De lengte van de totale route is ongeveer 30 km. Aan de hand van een folder met kaart en informatie kan de deelnemer zijn of haar eigen programma samenstellen. In de Nicolaaskerk van Oldenzijl spelen Yvonne en Lisa van Dongen, terwijl in de Sint Julianakerk in Rottum Fine acte de presence geeft.

In de andere Nicolaaskerk, die van Oosternieland, treedt het duo Celladon op en de kerk van Zandeweer is het toneel voor Dana van Iterson. De Mariakerk in Uithuizermeeden biedt een podium voor Boon en van Grieken. In Uithuizen wordt er op twee locaties muziek gemaakt: in de Zionskerk door het Frysk Saxofoon Kwartet en in de Doopsgezinde kerk door het SpeelDuo Ephraim.

De Petrus en Pauluskerk in Usquert is ook van de partij. Daar speelt het Yellow Circle Orchestra. In de Sint Georgiuskerk van Stitswerd is Wel & Wmoed te beluisteren, terwijl in de Antoniuskerk van Kantens het orgel bespeeld zal worden door Martin Sprenger.

De optredens starten op alle locaties op het hele uur en duren ongeveer 20 minuten. Vervolgens kan men weer verder fietsen naar de volgende locatie.Onderweg is op diverse plaatsen aandacht voor de inwendige mens. Het programma biedt meer dan op één dag te volgen is, men kan dus naar eigen smaak en voorkeur een keuze maken. Deelname is geheel en al gratis. Voor folders en nadere informatie: www.nicolaaskerkoldenzijl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *